Autosport Internationaal Toerwagens • FIA GT3

Augusto Farfus wint de FIA GT World Cup, Robin Frijns in de voorhoede, Vanthoor moest toekijken

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 november 2018 08:01

Augusto Farfus is de winnaar van de FIA GT World Cup in Macau (澳門格蘭披治大賽車). De BMW-coureur won met een voorsprong van 0,981 seconden op Maro Engel. Het was voor de Braziliaan zijn tweede overwinning van het weekend.

Macau Farfus BMW winnaar

Bij de start verdedigde Farfus zijn positie met succes, zodat Marciello niet voorbij kon komen. Daarna bleef de Mercedes-coureur druk zetten. In ronde 8 ging het echter fout bij Lisboa en ging de Italiaan de vangrail in en viel daarmee terug naar plek 10. Hierdoor kreeg de Braziliaanse BMW-coureur even lucht, want al snel ging de volgende Mercedes in de aanval. Engel zat continu binnen een seconde van de leider in de wedstrijd. Toch kon de Duitser Braziliaan nooit echt bedreigen. De winnaar van vorig jaar Edoardo Mortara eindigde op plek 3.

Robin Frijns reed naar de vijfde positie in de hoofdrace. Laurens Vanthoor kon niet deelnemen aan de hoofdrace door een ongeluk tijdens de kwalificatierace. Zijn broer Dries Vanthoor reed naar plek 8.