Karting • GK4 Kartseries

Vliegende start! Beau Heijmans begint op indrukwekkende wijze aan seizoen 2018

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 februari 2018 16:14

GENK - De resultaten spraken voor zich, zondag op het circuit van Genk tijdens de eerste ronde van de het Nederlands kampioenschap X30. Karter Beau Heijmans uit Wijchen pakte er de polepostion in de IAME X30 Junioren-klasse en won vervolgens alle drie de races. Dat heet een perfect weekeinde.

Podium Beau Heijmans

Enigszins verbaasd was hij wel, zo bekende Beau (14) na afloop. "Ik ben echt heel tevreden", was zijn logische reactie. "Moeilijke omstandigheden liggen me goed. Mijn coach Pierre Redeker heeft daar vroeger heel veel aandacht aan gegeven. Ik heb dan ook altijd heel veel in de regen gereden. Daar had ik vandaag profijt van." Die moeilijke omstandigheden waren zondag in Genk sneeuw, hagel, afgewisseld met droge perioden en zon. Het maakte het voor iedereen uitermate lastig om met de juiste afstelling en de juiste bandenspanning te rijden.

Maar dankzij zijn jarenlange ervaring met rijden in dit soort weer slaagde de snelle Gelderlander erin alle races op zijn naam te schrijven. "Ik vind regen ook het leukst om in te rijden. Dan heb je meer controle nodig over de kart. Ik had gehoopt op een goede start van het seizoen, ik wilde bij de eerste vijf eindigen om veel punten voor het kampioenschap te pakken. Dat het dan zo uitpakt, is natuurlijk leuk."

Beau Heijmans

Behalve in het Nederlands kampioenschap komt Beau dit seizoen ook in actie in de KNAF Cup Benelux, in een aantal losse wedstrijden van het GK4-kampioenschap en wil hij bij het team van Pierre Redeker een wedstrijd in het Nederlands kampioenschap Rotax Max meepakken. Verder wil hij ook nog een aantal losse wedstrijden in het buitenland gaan rijden. Dit om zoveel mogelijk tegenstand te krijgen en dus zoveel mogelijk te leren. "Welke dat worden, weten we nog niet precies, maar we willen naar mooie banen gaan met goede rijders."

Beau is nu begonnen aan zijn inmiddels derde seizoen bij de Junioren. Het liefst was hij overgestapt naar de Senioren, maar omdat hij niet heel groot is en daardoor licht, leek nog een jaar bij de Junioren rijden verstandiger in verband met het mee te zeulen gewicht aan lood. "Gelukkig is de Junioren-klasse erg leuk en heel competitief."

Hoewel Beau dus een ervaren Junioren-rijder is, was het voor het weekeinde voor hem toch nog even afwachten wat hij zou aantreffen. Een nieuw seizoen betekent uiteraard nieuwe tegenstanders. "Ik was benieuwd hoe dicht ik bij de rest zou zitten. Ik heb gezien dat het allemaal dicht bij elkaar zit en het dus een spannend seizoen kan worden. Vooral in het Benelux-kampioenschap zal er veel tegenstand zijn, denk ik. Daar hoef ik niet zomaar een podiumplaats te verwachten."

Niettemin liet hij met zijn perfecte score in Genk zien dat het met zijn vorm wel goed zit. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen. Toch? "Het is in ieder geval een supergoed begin. Laat de volgende races maar komen!"

Beau Heijmans wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: DTC Media en Heijmans Autoverhuur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS