Karting • GK4 Kartseries

Topjaar voor Dilano van ’t Hoff met twee karttitels: "Ik heb veel geleerd dit raceseizoen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 november 2017 18:01

GENK, België - Dilano van 't Hoff deed bij de afsluitende race in het GK4-kampioenschap wat hij al het hele seizoen doet; winnen of podiums behalen. De 13-jarige karter uit Dordrecht eindigde op het circuit van Genk na drie goede races op de tweede plaats en haalde zo het kampioenschap in de IAME X30 Junior-klasse binnen. In geen enkele van de achttien heats eindigde Van 't Hoff buiten de top vier. In zes races kwam de coureur van WJS Racing als eerste over de finish. Zo ging verdiend de titel naar de jonge Zuid-Hollander.

Dilano van 't Hoff kampioen

Van 't Hoff heeft de racegenen overgenomen van zijn vader Alex, die de wedstrijd in Genk moest missen omdat hij zelf in actie kwam in een autorace bij de 24-uursrace van Houston op het Circuit of the Americas. "Mijn vader racete in Amerika en ook heeft hij meegedaan aan de enduranceraces als de 24U van Dubai, dus dan is het lastig om bij hem te gaan kijken. We praten wel veel over racen en ik volg hem op de voet. En hij komt natuurlijk bijna alle wedstrijden bij mij kijken."

Bij zijn team WJS Racing zijn ze heel tevreden over de ontwikkeling van het racetalent. "Dilano is bij de mini's begonnen en werd vorig jaar Nederlands kampioen", zegt Willem-Jan Schoots. Vervolgens werd dit jaar de stap gemaakt naar de altijd sterke Junior-klasse. Naast de GK4, de KNAF Cup, het Belgische en Benelux-kampioenschap, deed Van ’t Hoff ook mee aan het Europees kampioenschap: "Wij hebben het direct goed aangepakt. Buiten de Nederlandse competitie hebben we ook aan veel internationale races meegedaan. Gelijk op het hoogste niveau. Daar heeft Dilano veel kilometers gemaakt en veel geleerd. In Emmen won hij dit jaar de KNAF Cup in de IAME X30 Junioren klasse en daarmee pakte hij een ticket voor het WK in Le Mans. Daar was hij ook gelijk competitief. Dilano doet er alles voor. Hij sport veel, vindt het spelletje leuk en is heel gemotiveerd. We hebben een goede band met elkaar."

Van 't Hoff wil zo veel mogelijk in de kart zitten, maar is ook regelmatig in de sportschool te vinden. "Ik doe aan krachttraining en kickboksen." In de kart is het team altijd op zoek naar de beste set-up. "Ik krijg tips over het rijden van de ideale lijn, belangrijke data en waar ik net wat dichter op de curves moet rijden of juist wat verder daar vandaan." Buiten de baan valt op dat de jonge coureurs heel goed met elkaar omgaan. "Maar op de baan is dat wel anders."

Dilano van 't Hoff

Over zijn prestaties is de talentvolle karter tevreden. “Ik heb veel geleerd dit seizoen. Om in je eerste jaar bij de Junioren dan gelijk twee kampioenschappen te winnen had ik ook niet verwacht. Ik ben er erg blij mee en ik heb veel te danken aan mijn monteur Willem-Jan en zijn team en mijn vader en de sponsoren.”

Komend jaar zal Van 't Hoff nog een stapje hoger gaan. “We gaan karten in de OK Junioren, de X30 Euro Series Junioren en het WSK. In het WSK ga ik voor een plaats in de top tien en wie weet zit er een podium in. Bij het EK IAME X30 hoop ik in de top drie te eindigen."

Dilano wil via deze weg zijn sponsoren Trefoil Trading BV, DHG, Kartingshop.nl, Reyerparc, Vrooam Lubricants en V8 Racing bedanken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS