Karting • GK4 Kartseries

Talenten uit eigen kweekvijver; Christof Huibers en Nygel Verhaeren laten De Feijter Karting (DFK) glunderen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 augustus 2018 00:12 • Print artikel

GENK - Dat De Feijter Karting (DFK) zijn rijders uitstekend opleidt en voorziet van topfaciliteiten is genoegzaam bekend, maar als dat dan wordt gestaafd door klinkende prestaties is dat uiteraard mooi meegenomen. Ditmaal in de spotlights twee snelle piloten van de succesformatie van DFK: Christof Huibers en Nygel Verhaeren.

null

Christof Huibers is dit seizoen in topvorm en is vaste klant in de voorhoede. Huibers is bij elke race vooraan te vinden en één van de kanshebbers op de titel in de IAME X30 Super Shifter.

Zijn teamgenoot Nygel Verhaeren doet dit seizoen karten en autosport. Nygel racet dit jaar namelijk in een zeer potente Volkswagen Beetle in de Fun Cup. Daarnaast is Verhaeren één van de Belgische toppers in de IAME X30 Senioren-klasse.

Tijdens de derde ronde van het Benelux-kampioenschap IAME X30 pakte Huibers een klinkende dagoverwinning door alle drie de manches te winnen in de Super Shifter-klasse.

Voor Christof was het na Spa al de tweede keer dit seizoen dat hij een perfect weekeinde kende. In Genk won hij dus ook alle drie de races, een knap staaltje stuurmanskunst waarmee de 25-jarige Antwerpenaar andermaal aantoonde dat hij een hoog niveau haalt in de prestigieuze SuperShifter-klasse. Toegegeven, hij moest in de laatste race vijf seconden straf incasseren vanwege een ingeklikte bumper, waardoor hij als vijfde werd geklasseerd. Maar hij was ‘gewoon’ als eerste over de finish gekomen en had daarmee opnieuw aangetoond de snelste van allemaal te zijn.

“Ik ben supertevreden”, zei de snelle DFK-rijder. “We zaten nog in de goede flow van Spa. We wilden graag bewijzen dat we dit jaar de snelsten zijn en dat hebben we gedaan. In de trainingen waren we al snel. Ik reed veel van voor, als ik al niet de snelste was. De Gillard-kart is top. Daar hoeven we niet veel aan te veranderen om snel te zijn. Dat is het mooie van DFK. Het heeft altijd zijn spullen super voor elkaar. Ik rijd er niet voor niks al sinds 2013.”

Dat Christof dit jaar meteen om de prijzen meedoet, zegt iets over zijn potentie en het niveau van DFK. Vorig jaar kwam hij nog uit in de DD2-klasse. Na een zeer beloftevolle flirt op het WK X30 in Le Mans in de toen nog nieuwe SuperShifter-klasse (hij haalde de finale en ging daarin zelfs aan de leiding totdat hij door mechanische pech uitviel), besloot hij voor dit jaar definitief de overstap te maken. Voor dit seizoen is hij vast van plan het verloren WK van 2017 goed te maken. “Omdat het voor het tweede jaar is dat de SuperShifter op het programma staat, zal het niveau nog hoger zijn dan vorig jaar. Ik kijk er echt naar uit.”

DFK Nygel Verhaeren

Zijn teamgenoot Nygel Verhaeren toonde in Genk ook bij de besten te horen. In de misschien wel sterkst bezette klasse slaagde hij erin achtste te worden in het dagklassement. En daar was hij danig over te spreken. “Het gaat dit seizoen veel beter dan ik had verwacht”, aldus de achttienjarige rijder uit Brussel. Daarmee doelde hij overigens niet per se op zijn resultaat in Genk of op het karten, maar vooral op de combinatie van karten en autosport. Nygel racet dit jaar namelijk in een zeer potente Volkswagen Beetle in de FunCup. “Ik vind het fijn, de combinatie van karten en autosport. De races in de FunCup (zeven in totaal, red.) liggen soms ver uit elkaar. Dan is het leuk om ertussenin te karten.”

In de auto komt Nygel uit voor het Belgische Leader Racing. Hij voelt zich er goed op zijn plek. “Het heeft veel aanzien binnen de FunCup. We hebben jonge piloten die worden uitgezocht op hun potentieel met het doel ze op te leiden voor andere, grotere teams. Het is mooi dat ik erbij hoor.”

Nygel, die toch al bekend staat als een talent, won dit seizoen in Zandvoort prompt de tweede race van het kampioenschap. “Dat was geweldig. Ik had het niet echt verwacht. Maar de FunCup is een kampioenschap waarin je snel veel kunt leren. Alle auto’s zijn gelijk, je kunt veel inhalen en verdedigen en je moet heel veel met je stuur werken. Het is soms echt worstelen met de auto om een goed rondje te rijden. Dat is echt zalig.”

In de auto komen nu de vaardigheden van pas die hij in het karten heeft geleerd. Daarbij speelt DFK ook voor Nygel een grote rol. “Ik rijd er al zes jaar. Het is één grote familie. Ik ben er begonnen toen ik twaalf was en ik ben er sindsdien altijd goed begeleid. Alles klopt er altijd. En alles wat ik nodig heb, is daar voorhanden. Wat dat betreft verwacht ik dit jaar in de kart ook nog wel wat moois te kunnen laten zien!”

Christof Huibers wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Belfor, Electro GJ en DFK

Nygel Verhaeren wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Nissan Leo Peeters, Yes@, DFK en Longin.

Wil je eens een IAME X30 uit proberen, neem contact op met Tim De Feijter: De Feijter Karting

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS