Karting • GK4 Kartseries

Snelle Sacha van 't Pad Bosch toont belofte met podium: "Leuk gevecht om de eerste plek"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 februari 2018 02:16

Vandaag is hij jarig! En een betere manier om zichzelf deze week te trakteren was met een grote beker op het eerste NK karting. Hij is pas acht jaar jong, maar rijdt nu al als een ervaren racer. Karter Sacha van 't Pad Bosch werd afgelopen weekeinde in het Belgische Genk tijdens de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap X30 tweede in de finale van de Mini Parilla-klasse en ging zo met een grote beker naar huis. Bovendien had de snelle rijder uit Nijkerk de twee races ervoor allebei gewonnen. Over een mooi begin van het seizoen gesproken.

Sacha van 't Pad Bosch

Sacha racet in wedstrijdverband pas iets meer dan een jaar in karts, maar hij laat nu al zien dat hij een echte racer is. Altijd in de aanval. Dat belooft nog wat, als je naar zijn uitslagen van afgelopen weekeinde kijkt. Sacha was dan ook erg tevreden met zijn resultaten. "Ik ben blij met de tweede plaats in de finale", zei hij na afloop op het circuit van Genk. "Ik had een leuk gevecht om de eerste plek met Nathan Ottink."

Tijdens die finale bleven de twee elkaar opjagen. Zo gaven ze de race volop kleur. Het was weliswaar Nathan die won, maar Sacha zat er vlak achter en had zo bewezen dat hij een serieuze tegenstander is in het NK. Voor dit seizoen richt hij zich op een plaats in de top vijf in de Mini Parilla-klasse. Maar als zijn optreden tijdens de eerste ronde van het NK een goede indicatie is, dan kan het misschien zelfs wel mooier worden dan dat.

Om dit seizoen zoveel mogelijk te leren, heeft Sacha maar liefst 22 wedstrijden in zijn agenda genoteerd. Behalve de NK-races rijdt hij ook het clubkampioenschap van de baan in Strijen, het GK4-kampioenschap, het WSK en hoopt hij zich te plaatsen voor het WK. Al met al wordt het dus een druk seizoen voor de snelle jongeling uit Gelderland. Maar wie iets wil bereiken moet veel oefenen, weet Sacha. Hij droomt namelijk van een carrière als Formule 1-coureur, net zoals Max Verstappen. "Ik ben een fan van Max omdat hij zo goed racet."

En dat allemaal omdat hij ruim een jaar geleden de vader-en-zoon-dag bezocht op de indoorbaan van Coronel Kartracing in Huizen. "Het was papa's idee en ik vond het meteen heel leuk omdat karten lekker snel gaat", zei Sacha. "Ik wilde het daarna graag nog een keer doen." Het duurde dan ook niet lang of hij bezocht de buitenbaan van Kart Centrum Lelystad (KCL) om zijn kartdiploma te halen.

Toen hij dat had gehaald, ging hij Micromax rijden. Niet veel later won hij zowaar de zomeravondcompetitie op KCL. Daar bleef het niet bij. Daarna volgde deelname aan de Zuid-Hollandse kampioenschappen in Strijen en werd hij op dezelfde baan eerste tijdens de clubkampioenschappen. Al snel werd duidelijk dat Sacha een stapje hogerop moest om zijn talent nog verder te kunnen ontwikkelen.

Sacha van 't Pad Bosch

Zodoende vond hij onderdak bij topteam PDB van voormalig wereldkampioen karten Peter de Bruijn. Daar liet hij de Micromax voor wat het was. Dit jaar is hij dus actief in de Mini Parilla-klasse. In de winter trainde Sacha heel hard op de circuits van Strijen, Spa en Mariembourg om aan de nieuwe kart te wennen en fit te zijn voor de start van het seizoen. De klasse bevalt hem. "Dit vind ik nog leuker dan de Micromax omdat het nog sneller gaat en er grote startvelden zijn. Ik wil dit jaar zoveel mogelijk leren en proberen er vaak vooraan bij te kunnen zitten!"

Sacha wordt in zijn race-activiteiten ondersteunt door Gold Investment, Dunlop Motorsport Benelux, GR8ID.nl, Arigato Fusion Cuisine, Stirlings en Sistema.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS