Karting • GK4 Kartseries

SLC Karting maakt zich op voor raceseizoen! Randy Nauwelaers: "Met Sodi-kart kunnen we het verschil maken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 april 2018 16:53 • Print artikel

AARTSELAAR – Sinds 2014 actief met zijn eigen SLC Karting timmert Randy Nauwelaers hard aan de weg. De 28-jarige Belg uit Aartselaar heeft de afgelopen jaren de nodige titels gewonnen met zijn rijders en heeft inmiddels de status van topkartteam verworven. Het team van Nauwelaers is het seizoen bij de GK4 met een kickstart begonnen, want Sodi-coureur Gil Mertens haalde gelijk de overwinning voor het team van Nauwelaers binnen in de 125cc schakelklasse.

Randy Nauwelaers SLC Karting

Zelf jarenlang wedstrijdkarter geweest, draagt hij nu al voor het vijfde seizoen zijn kennis over op zijn rijders in zijn team. Het is zijn fulltime job geworden en daarmee is voor Randy een droom in vervulling gegaan. “Ik heb die droom altijd gehad”, zegt hij. “Ik geniet er dan ook echt van dat ik nu mijn eigen team heb. Ik wil jonge jongens opleiden, beter maken, zodanig dat ze titels kunnen winnen.”

In die relatief korte tijd leverde hij al de nodige kampioenen af. Zo won één van zijn rijders in 2014 de GK4 Shifter-klasse. Een jaar later pakte SLC Karting in de GK4 de titel bij de Rotax Max Senioren. Omdat het team snel groter groeide, stopte hij na afloop van dat seizoen met racen om zich volledig op SLC Karting te kunnen richten. Het volgende seizoen resulteerde dat in een titel in de IAME X30 Cadet-klasse. In 2017 won een rijder van zijn team in een Rotax Max Micromax-kart het Kart4Fun-kampioenschap. Tevens stelde een rijder in het GK4-kampioenschap het vice-kampioenschap in de KZ2-klasse veilig. “En voor dit seizoen mikken we met op de titel in de Mini Parilla-klasse in de GK4. In de KZ2 hopen we de titel te kunnen winnen met Gilles Mertens.”

Dit seizoen heeft SLC Karting een mooi aantal rijders onder zijn hoede. Dat zijn Mark de Bruijn (GK4, Mini-Parilla), Yannick Dietens (GK4, X30 Senioren), Kris de Roover (GK4, Rotax Senioren), Glenn Selleslaghs (GK4, Rotax Senioren), Anthony Beeckman (GK4, X30 Senioren), Gilles Mertens (GK4, KZ2), Joey van den Bosch (GK4, KZ2 en Kart4Fun), Maxens Verbrugge (IAME EK X30, Mini Swift) en Alessandro Tudisca (IAME EK X30, Junior). Verder heeft hij bij Kart4Fun ook Sven Tassenoy, Joachim Maes, Ruud Scholtze en John Scholtze rijden.

Om zijn rijders zo goed mogelijk te kunnen helpen, werkt Randy met drie vaste monteurs in de weekeindes. “En twee van hen komen door de week in de avond vaak helpen. Het is behoorlijk druk.” Maar die dertien wedstrijdrijders zijn niet eens alle rijders. SLC Racing, dat tijdens EK-wedstrijden overigens samenwerkt met Tys Racing, heeft ook zeven recreanten. “Er zijn jonge rijders bij die nog veel te leren hebben. Met hen proberen we elke week de baan op te gaan. Er zijn ook een paar oudere rijders bij van zestien jaar die uit het indoorkarten komen. Die proberen we klaar te stomen voor wedstrijden.”

Alle rijders bij SLC Karting racen op een Sodikart, sinds het begin het merk waarmee het team in actie komt. Randy: “Ik heb van Dirk van der Pol, bij wie ik zelf vier jaar heb gereden, de kans gekregen om Sodikart te promoten.” Dat kwam hem goed uit: “Ik wilde geen team zijn met een OTK-merk van de Tony Kart-groep. Met Sodikart kunnen we het verschil maken. Internationaal is het merk ook voorin te vinden.”

“Je hebt er veel meer mogelijkheden mee dan met een OTK. Dat komt onder andere omdat de fusees en de achterassen anders zijn. Daardoor kun je de kart echt aanpassen aan de wensen van de rijder. Ik heb ook goede contacten met de fabriek. We wisselen vaak tips uit. Zo komen we verder in deze wereld.” Sinds dit jaar is hij zelfs dealer van Sodikart voor België en Luxemburg. “En later dit jaar komt Nederland er ook bij.” Verder is hij verdeler van CZ Chains en Greyhound Racing Seats.

Gil Mertens pakt kanp de zege in de KZ2 bij de GK4

De motoren doet hij allemaal zelf, zowel de X30- als de Rotax Max-motoren. “Maar de X30-motoren kunnen worden geprepareerd door Grice Racing Engines als de klant erom vraagt. En de KZ2-motoren doe ik in samenwerking met oud-wereldkampioen Joey Hanssen. Bij ons is alles mogelijk.”

Dat is tevens de filosofie van zijn team. Voor degene die echt vooruit wil in het karten is alles mogelijk, als je maar wilt. SLC Karting geldt daarbij de solide basis. “We proberen altijd voor het beste te gaan.”

Wil je meer info of eens testen? Kijk dan eens op de website van SLC Karting: www.slckarting.com.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS