Karting • GK4 Kartseries

Sam Claes en Yentl Van Thielen: rappe teamgenoten racen naar podium in de KZ2 en IAME X30 Senioren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 april 2018 14:46 • Print artikel

MARIEMBOURG – – Sinds dit seizoen vormen de karters Sam Claes uit Peer en Yentl Van Thielen uit Zichem samen een team onder de naam SKT. De twee rappe piloten kwamen afgelopen weekeinde in Mariembourg in actie tijdens de eerste ronde van het GK4-kampioenschap. Sam (23) denderde in de KZ-klasse naar de derde plaats in het dagklassement. Yentl (15) reed bij de IAME X30 Senioren naar een podiumplaats bij de Rookies.

Sam Claes en Yentl Van Thielen naar podium

Sam blikte tevreden terug op zijn optreden op de Zuid-Belgische piste. Hij zou eigenlijk deelnemen in de Super Shifter-klasse, maar omdat hij in de KZ-klasse op meer competitie kon rekenen, maakte hij op het laatste moment de overstap. “Daarom ben ik tevreden met het resultaat. Ik had een halfjaar niet meer in een KZ getraind”, zei Sam, regerend kampioen in de KZ-klasse in de GK4. “Ik had een podiumplaats dan ook niet verwacht. Eerder een plaats in de top vijf. Zeker gezien de inschrijvingslijst.”

In de manches eindigde hij op de respectievelijk vierde, derde en derde plaats. Die resultaten waren goed voor de derde plaats in het dagklassement. Het deed hem beseffen dat hij dit seizoen in staat moet zijn de titel te verdedigen. “Met meer training in de KZ moet er de volgende keer een beter resultaat in zitten. Dat moet normaal gesproken wel lukken.”

Ook zijn teamgenoot Yentl blikte met een tevreden gevoel terug op het weekeinde in Mariembourg. Hij is dit jaar rookie in de Senior-klasse en reed op het Zuid-Belgische circuit pas zijn tweede race in de klasse. Dat de eerste race in de GK4 van het seizoen in Mariembourg werd gehouden, was een meevaller, vond hij. “Ik heb hier heel de winter getraind. Ik kende de baan dus al goed. Ik vind het een leuke baan door de mix van lange en kort bochten en een kort technisch gedeelte. Daardoor weet ik dat je een goede rijder moet zijn om hier vooraan te kunnen rijden.”

Daar slaagde hij afgelopen zondag in de eerste twee manches al behoorlijk goed in. Daarin werd hij respectievelijk vijfde en zesde. De derde manche verliep wat minder. De resultaten waren wel goed genoeg dat hij de gang naar het podium kon maken bij de Rookies. Het is de bedoeling dat hij onder de hoede van Sam dit jaar veel stappen maakt zodat hij de komende races alle races in de top tien eindigt. “Ik heb hem vorig jaar gevraagd of hij me wil begeleiden. Ik kende Sam al van een ander team en onze band is goed. Zo is de bal aan het rollen gegaan.”

“De samenwerking bevalt heel goed. Ik krijg goede begeleiding van Sam. Hij legt alles heel goed uit en ik leer veel van hem. Ik heb nu al flinke stappen gemaakt. De overstap van de Junioren naar de Senioren was behoorlijk zwaar, maar na vier maanden ben ik wel aan de nieuwe kart gewend. Er zit nog wel tijd in me, maar ik ga elke training vooruit. Laat de rest van het seizoen maar komen!”

Sam Claes wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Delré Racing, Roy Transport Service en TLC.
Yentl van Thielen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Hair Design Sandra en Profisc+.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS