Karting • GK4 Kartseries

Sacha van ’t Pad Bosch razendsnel: "Jammer genoeg te weinig tijd om de nummer één ook nog in te halen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2018 00:15 • Print artikel

MARIEMBOURG – Na een klinkende seizoensouverture tijdens de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap X30 (2e plaats), was Sacha van ’t Pad Bosch afgelopen zondag op zijn Falcon-kart van het PDB Racing Team ook vooraan te vinden tijdens de eerste ronde van het GK4-kampioenschap. De pas achtjarige rijder uit Nijkerk werd vijfde, derde en tweede in de respectievelijke races in de Mini Parilla-klasse.

Sacha van ’t Pad Bosch en ex-wereldkampioen Peter de Bruijn

“Ik ben heel blij. Ik had niet verwacht zo sterk te rijden”, zei Sacha na afloop op het Belgische circuit. Als zijn rijden in Mariembourg een indicatie is voor de rest van het seizoen, dan staan hem nog mooie races en wellicht ook een mooie einduitslag in het GK4-kampioenschap te wachten. Hij krijgt wat dat betreft uitstekende begeleiding van Peter de Bruijn, de wereldkampioen karten die destijds in 1980 Ayrton Senna versloeg. Sacha wilde er echter niet te hard op vooruitlopen. “Ik zie wel waar ik eindig. Maar ik ga goed mijn best doen.”

Aan de meters die hij dit jaar maakt zal het in ieder geval niet liggen. Behalve het GK4-kampioenschap rijdt hij dit jaar ook de KNAF Cup en het Benelux-kampioenschap. “Ik vind het leuk dat we zo vaak gaan rijden. Racen is echt supermooi.”

Tijdens de training in Mariembourg ging het in eerste instantie niet zo goed. De motor liep niet zoals zou moeten. Nadat een andere motor in zijn kart was gezet, ging hij direct goed en nestelde hij zich in de top vier van de snelste tijden. Daarna reed hij in de kwalificatie de zesde tijd. “Dat was wel wat ik ongeveer verwacht had. Ik was er wel redelijk tevreden mee, maar ik had wel beter gewild natuurlijk.”

Tijdens de eerste race moest Sacha van de zesde plaats starten. De eerste bocht kwam hij meteen als vijfde door. Al snel ontstond een gat achter hem. Maar voor hem reden ze van hem weg. Daardoor reed de snelle Gelderlander de rest van de race op de vijfde plaats en op die positie kwam hij ook voorbij de finishvlag.

In de tweede race mocht hij dus op de vijfde plaats starten. Zijn eerste meters waren voortreffelijk: Sacha denderde meteen naar de derde plek. Hij werd even later teruggepakt, maar dat liet hij niet op zich zitten. Na een tijdje heroverde hij de derde plek en toen wilde hij natuurlijk op jacht naar de nummer twee. Die bleek jammer genoeg net te ver weg en dus kwam hij uiteindelijk als derde over de finish. Sacha: “Ik was er heel blij mee. Ik moest een klein beetje verdedigen, maar het is me gelukt de nummer vier achter me te houden.”

Inmiddels was Sacha wel duidelijk geworden dat hij de snelheid had voor een topdrieklassering, dus toen Van ’t Pad Bosch vanaf de derde startplek de derde manche begon, wist hij dat hij alle mogelijkheden had om opnieuw bij de beste drie te eindigen. Na twee herstarts veroverde het grote talent meteen een plek. Later in de race viel hij een plaats terug, maar van opgeven wilde hij niet weten.

In de laatste ronde plaatste hij een succesvolle aanval op de nummer twee en zo pakte hij op de valreep toch nog een fraaie tweede plaats. “Het was een kwestie van slipstreamen”, blikte de sympathieke jongeling terug op die laatste inhaalactie voor P2. “Ik zag een gaatje en ben ervoor gegaan. Daarna was er jammer genoeg te weinig tijd om de nummer één ook nog in te halen.”

Sacha van ’t Pad Bosch

Zijn eerstvolgende race is het clubkampioenschap op Raceway Venray. “Venray is een nieuwe baan voor me. Het is leuk om op een nieuwe baan te rijden. Ik heb er veel zin in!”

Sacha van ’t Pad Bosch wordt in zijn race-activiteiten ondersteunt door Gold Investment, Dunlop Motorsport Benelux, GR8ID.nl, Arigato Fusion Cuisine, Stirlings en Sistema.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS