Karting • GK4 Kartseries

Perfecte score voor ontketende karter Mike Dijkgraaf: "Dat ik ze alle drie zou winnen, had ik niet verwacht"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 juli 2020 20:36

GENK – Drie raceoverwinningen uit drie: karter Mike Dijkgraaf zette zondag in Genk een perfect prestatie neer tijdens de tweede ronde van de GK4 Kart Series. De vijftienjarige scheurneus uit Roosendaal deed na afloop dan ook met een grote grijns zijn helm af. Na de derde plaats drie weken geleden, toen hij een fikse inhaalrace moest rijden, liet hij op de Belgische piste overtuigend zien wie de beste is in de IAME X30 Junioren-klasse.

Mike Dijkgraaf

Natuurlijk was het een blije Mike die zijn verhaal deed. En hoewel zijn perfecte raceweekeinde welhaast een abc’tje leek voor de talentvolle Brabander, was het dat in het begin zeker niet geweest. “De trainingen waren moeizaam. We kregen niet helemaal de goede afstelling”, zei Mike. “Gelukkig was de kart met de wedstrijden toch goed genoeg om drie keer te winnen.”

Tijdens de kwalificatie bleek dat het met de afstelling de goede kant op ging. Hij snelde daarin naar de zesde tijd. “Dat was op zich wel goed, maar de banden waren niet top. We hadden een iets te hoge bandendruk, denk ik. Ik ben geen monteur, maar het was in ieder geval niet ideaal. Dan maar in de race, dacht ik. Ik voelde geen druk, ik rijd gewoon voor mijn plezier en natuurlijk wil ik altijd winnen. Maar dat ik ze alle drie zou winnen, had ik niet verwacht. Ik ben er heel blij mee.”

Ook omdat hij in Genk op een nieuw chassis reed, een Exprit. “Die bevalt me nogal goed. Vorig jaar reed ik verder naar achteren en dit jaar vooraan. Ik ben er blij mee. Het is ook veel leuker om vooraan te rijden dan in de middenmoot.” Dat hij er zondag overtuigend in slaagde de concurrentie van zich af te houden, ondanks een relatief beperkte ervaring met vooraan rijden, weet hij aan zijn verleden als indoorkarter. “Ik heb heel veel indoorraces gereden en daar heb ik al leren verdedigen.”

Met drie overwinningen op zak is Mike voor de restant van het seizoen ambitieus. “Ik wil sowieso in de top drie eindigen dit seizoen. Maar het liefst natuurlijk P1. Nee, ik voel geen extra druk door die drie overwinningen. Misschien ben ik juist wel meer ontspannen. Ik kon het de vorige keer, dus ik kan het nu ook.”

Mike Dijkgraaf

Dat hij in Genk drie keer won, was uiteraard een fantastische prestatie en des te meer vanwege het listige weer. Mike: “Het was warm, benauwd, geen zon, af en toe een spatje regen. Heel apart. Je kon er geen touw aan vastknopen. Je wist niet wat je met de kart moest doen.”

Vooral de eerste race was lastig omdat het in de beginfase regende. “Een paar rijders schoten al tijdens de opwarmrondes in de eerste bocht van de baan. Het ging voor mij gelukkig best wel goed. Er ligt hier heel veel rubber op de baan en dan wordt het extreem glad op de ideale lijn. Dan moet je op de lijnen gaan rijden waar geen rubber ligt en dat is soms best wel lastig. Dat is een kwestie van oefenen.”

Met drie overwinningen op zak, en barstend van het zelfvertrouwen, keek Mike uit naar de volgende race van het GK4-kampioenschap. Die wordt op het circuit van Mariembourg gehouden. “Die baan ken ik op zich wel. Ik vind hem niet speciaal. Als ik maar win. Daar gaat het om!”

Mike bedankt zijn monteur Romano Franssen.

Mike Dijkgraaf wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Dijka Kabelwerken BV, Multi Power Uitzend- & Personeelsbemiddeling, Voets Assurantiën, WKG Groep Accountants, Parecom Advies BV, Elkor Electrotechniek, Elmet BV, C&P Automatisering ICT Service, Bosch Autoservice Kees Roks, Primera Kennedylaan Roosendaal, Aanhangwagens West-Brabant, Osteocare Roosendaal John van Zandvliet, Reward Business Gifts, DPS Company en Cable Partners.

Kijk ook eens op de website van Mike Dijkgraaf.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS