Karting • GK4 Kartseries

Mooie en faire races van de GK4 Kart Series op Hahn

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 november 2012 02:32 • Print artikel

Hahn was het decor voor de voorlaatste GK4 Kart Series. Een mooie opkomst van Belgische, Nederlandse en Duitse karters sierde de Duitse paddock. De races brachten weer schitterende duels en een lang lint aan rijders kronkelde over de technische baan. Of het nu in de Honda Cadet was of in de VT250, er werd gereden om elke centimeter asfalt. Met het mes tussen de tanden, maar fair. Het publiek kon met volle teugen genieten van dit schouwspel.

Honda Cadet

Cadet volle bak van start

Bij de kleine talenten pakte Dustin Timmermans de pole position. Sen Roodenburg mocht eveneens op de eerste rij plaatsnemen, met Keziah Mangette en Shirley Schomaker op de tweede rij. In de eerste race stond er geen maat op Mangette, die het gehele veld op ruim zeven seconden reed. Daarachter streden Timmermans en Roodenburg om elke centimeter en de derde plaats in de race, waar Roodenburg uiteindelijk beslag op legde. Illian Bruynseels klom vanaf de zevende plek op tot de vierde stek, Kevin van den Bosch eindigde als vijfde.

Cadet altijd mooie gevechten

De tweede race leverde een zinderende strijd om met een drietal coureurs dat als aan een touwtje over het asfalt raasde. Toch was het opnieuw Keziah Mangette die als overwinnaar over de streep kwam, met een tiende voorsprong op Dustin Timmermans. Sen Roodenburg eindigde op drie tienden van de winnaar als derde en kon dus ook aan de overwinning ruiken. Op gepaste afstand klommen Shirley Schomaker en Stefano van Es vanaf de zesde en zevende plaats op tot P4 en P5.

Close finish

De derde en laatste race van het weekend was zo mogelijk nog spannender. Ditmaal maakten vier rijders aanspraak op de overwinning. Na een mooie strijd was het toch opnieuw de Belgische deelnemer Mangette die met de eer ging strijken. Op drie tienden kwam Roodenburg als tweede over de meet. Shirley Schomaker en Dustin Timmermans eindigden op zeer korte afstand als derde en vierde terwijl Pepijn Kraaieveld van P6 zijn beste resultaat van het weekend scoorde.

Top drie Briggs and Straton

In de Briggs& Straton Junior ging Nathan Gyselinck met dagzege aan de haal nadat hij de sterkste bleek in de twee races. Hij kreeg sterke tegenstand van Joost Elshuis. Maud Elshuis maakte haar debuut en kon daarin gelijk de gang naar het podium maken om haar bokaal op te halen. De jongdame werd keurig derde. De strijd om de titel is spannend en gaat tussen Lorenzo Stolk.

RK1 senioren

In in de RK1 Senioren vochten Mara Wustmans en Dion Gorter al vaak om de winst. Dat was ook nu weer het geval, maar nu won Gorter na een sterk optreden. Hij heeft een goede ontwikkeling mee gemaakt en bleef strijden voor een dagzege. Die beloning kreeg de snelle rijder in Hahnf. Het kampioenschap is echter al beslist en komt verdiend in handen van Mara Wustmans. Met recht Girlpwoer!

RK1 Junioren

RK1 Junioren

In een verregende kwalificatie was Ryan Gomes de snelste man bij de RK1 junioren. Hij hield Nande Vrielink met haar Birel een tiende van een seconde achter zich, terwijl Joep Megens de derde tijd liet noteren. Noah Roovers reed de vierde snelste tijd, Nickey Habraken werd vijfde. Op een opdrogende baan waren het Joep Megens en Nande Vrielink die de show stalen. De twee rijders bleven de hele race met elkaar in gevecht en na vijftien minuten kwam Joep Megens als winnaar uit deze strijd. Noah Roovers werd derde, op de voet gevolgd door Loran Reynaerts. Polesitter Ryan Gomes had het op de opdrogende zwaar en zakte terug naar de vijfde plaats, voor Mike Onstenk en Nathan Gyselink.

Geweldige strijd om de eerste plek

Nande Vrielink was in de eerste race al een kanshebber voor de overwinning en in race 2 wist ze zich tussen de heren door te zetten. Met snelle tijden reed ze een mooi gat naar haar concurrenten en kwam daarmee als terechte winnaar over de streep. Loran Reynaerts werd daar achter knap tweede, voor Noah Roovers, Ryan Gomes en Mike Onstenk.

Na zijn poleposition in de regen was Ryan Gomes op het droge asfalt iets terug gezakt. In de laatste race stelde hij echter orde op zaken en greep knap de leiding. Joep Megens en Nande Vrielink konden in de buurt blijven, maar Gomes greep uiteindelijk de overwinning. Loran Reynaerts maakte een goed weekend mee en eindigde als vierde, voor Noah Roovers en Mike Onstenk.

karten een jongenspor?. nee ook meiden kunnen winnen

Nande Vrielink was het hele weekend voorin te vinden en ging uiteindelijk met de grootste beker naar huis! Joep Megens reed zijn Energy kart naar de tweede plaats, gevolgd door Ryan Gomes. Loran Reynaerts en Noah Roovers eindigden op het circuit in Hahn als vierde en vijfde.

VT250 Junioren

Mooi startveld VT 250 Junioren

Het kampioenschap van de VT250 junioren werd tijdens de vorige wedstrijd in Eindhoven al beslist, maar de strijd tussen de jonge talenten was er in Hahn niet minder om. In de kwalificatie op de natte baan was Jorrit Rolvers zijn concurrenten te snel af en pakte de pole-position. Wouter Verhoeven was de enige die Rolvers bij kon houden en eindigde de tijdrit als tweede, voor Max de Bruijn, Kimberley van Drunick en Darragh Adriaenssens.

Op een opdrogende baan was Jorrit Rolvers nog steeds in zijn element, al moest hij hard vechten voor zijn overwinning. Darragh Adriaenssens en Jesse Smeets drongen de hele race bij Rolvers aan, maar kwamen er uiteindelijk niet aan voorbij. Max De Bruijn kon enige tijd de aansluiting met de kopgroep vasthouden, maar zakte iets terug en kwam als vierde over de streep. Daar achter vochten Wouter Verhoeven en Gianni Don Carlo Spin om P5, waarbij Verhoeven aan het langste eind trok. Ricardo Doornbosch en Jeroen van Dorp eindigden als zevende en achtste.

In race 2 was Jorrit Rolvers opnieuw goed weg bij de start, maar kreeg al snel de hete adem van Jesse Smeets in zijn nek. Na een mooi duel greep Smeets de leiding en bouwde hij een comfortabele voorsprong uit naar zijn concurrenten. Ook Jeroen van Dorp wist aan te dringen bij Jorrit Rolvers en na een spannende strijd, die nagenoeg de hele race duurde, lukte het van Dorp om als tweede te finishen. Kimberley van Drunick beleefde een mindere eerste race, maar vocht zich in de tweede race met een aantal strakke inhaalacties knap naar voren. Uiteindelijk kwam de snelle dame als vierde over de streep. Ricardo Doornbosch werd vijfde, voor Gianni Don Carlo Spin en Max de Bruijn.

Hahn

De laatste race van de dag werd opnieuw spannend. Jesse Smeets en Jeroen van Dorp vochten om de overwinning, die na vijftien minuten in handen van Smeets viel. Jorrit Rolvers werd derde, maar kreeg deze plek niet cadeau. Max De Bruijn had zich knap terug naar voren gevochten en aasde op de laatste podiumplaats, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met P4. Daar achter
eindigden Kimberley van Drunick en Wouter Verhoeven. Jan Stuur, kersvers kampioen bij de RK1 junioren, maakte een geslaagd debuut in de VT250 klasse en kwam in de derde race als zevende over de streep.

Met twee overwinningen haalde Jesse Smeets ook het dagklassement binnen. Jorrit Rolvers, winnaar van de eerste race, mocht met Smeets mee naar het podium, terwijl ook Jeroen van Dorp een verdiende zege in ontvangst kon nemen. Max de Bruijn eindigde in het dagklassement als vierder, terwijl Kimberley van Drunick op een mooie vijfde plaats eindigde.

VT250 Senior

Start SEN VT 250

Brian Kroon trainde de pole position en kreeg Thijs van den Heuvel naast zich op de eerste rij. Dimitri Mom en Pim Speelman begonnen op de tweede rij. In de eerste race stond er geen naam op Van den Heuvel, die ruim zeven seconden weg reed bij de rest van het veld. Dimitri Mom finishte als tweede, Pim Speelman maakte de top-3 compleet. Daarachter finishten Bas Steen en Jentsen Adriaenssens als vierde en vijfde.

Faire gevechten in VT 250 Senioren

In de tweede race ging de zege naar Jeroen van As, die vanaf de negende plaats sterk naar voren kwam. Thijs van den Heuvel moest op enkele tienden achterstand genoegen nemen met de tweede plaats, Dimitri Mom werd ditmaal derde. De vierde en vijfde plaats gingen naar Pim Speelman en Brian Kroon. Ook de derde race werd een prooi voor Van As, die het gehele veld op ruim twee seconden reed. Van den Heuvel en Speelman maakten er een mooi duel van met eerstgenoemde uiteindelijk als winnaar van de strijd om de tweede plaats. Op een tiende finishte Speelman als derde, voor Onno Tusch en Brian
Kroon.
Verdiende zegeTKS Kartracing

Zo loopt het jaar van de GK$ Kart Series naar het einde toe. Er is nog één race voor de boeg, waarin in diverse klassen nog gevochten wordt om de felbegeerde kampioenschappen. Het seizoen kan nu al niet meer stuk, want wat de organisatie van de GK4 heeft neer gezet is erg mooi kampioenschap. De laatste ronde wordt gehouden in Genk. Wil je ook meedoen of een de sfeer proeven kom dan kijken of bekijk de GK4-website eens voor meer info!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS