Karting • GK4 Kartseries

Mitchell van Dijk bewijst zijn capaciteiten ook op een Praga-kart: dagzege! "Na Brazilië mooiste race ooit"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 november 2019 17:18 • Print artikel

GENK – Dat karter Mitchell van Dijk snel is, dat bewees hij de afgelopen seizoenen al overtuigend. Dat hij het ook zo snel is op een nieuw chassis van Praga, maakte het elfjarige talent uit Harderwijk afgelopen weekeinde opnieuw duidelijk. Tijdens de laatste ronde van het GK4-kampioenschap snelde hij naar een knappe dagoverwinning in de Mini Parilla-klasse.

Mitchell van Dijk

En zo stond hij weer glunderend op de bovenste plaats van het erepodium. De plek waar hij de afgelopen jaren al zo vaak te vinden was. Talent verloochent zich niet en dus bewees Mitchell zijn capaciteiten dit seizoen ook op een nieuw chassis in een voor hem nieuwe klasse. Na afloop was de snelheidsduivel uit Gelderland een tevreden man. “Het is niet meer zo heel speciaal dat ik op het podium eindig. Daar ben ik wel een beetje aan gewend”, zei hij met een knipoog.

Wel had de snelle karter van topteam OW Karting er hard voor moeten strijden, zondag op het circuit van Genk. Vooral de laatste manche was bepaald niet makkelijk geweest. Het niveau van de rijders lag zo dicht bij elkaar dat ze met vijf man naast elkaar richting de finish raasden. Het was moeilijk te zeggen wie op welke positie voorbij de zwart-wit geblokte vlag was gekomen, maar uiteindelijk bleek Mitchell tweede te zijn geworden en daarmee pakte hij de dagzege.

“Ik moest de hele tijd inhalen en verdedigen. Maar die tweede plek was echt een goed resultaat. Dit was met afstand de mooiste race van het weekend. Na mijn finale op de Grand Finals in Brazilië van vorig jaar was dit zelfs wel de mooiste race die ik ooit heb gereden. Inhalen, verdedigen, het ging allemaal perfect.”

Samen met zijn andere twee tweede plaatsen pakte Mitchell zo fraai de dagzege. En passant had hij bewezen stabiel te kunnen presteren. Wat hij óók bewees was dat de combinatie van zijn Praga-kart met een door Bas Harting getunede motor een topcombinatie is. “De trekkracht van de motor was beter”, had Mitchell gemerkt. “Op het droge waren we deze keer ook snel. Ik wist van mezelf dat het mogelijk was. Ik moest het alleen nog aan de buitenwereld bewijzen. Vandaag is de ware racer in mij bovengekomen.”

Mitchell van Dijk

Het resultaat en de wijze waarop dat tot stand was gekomen, waren goed voor zijn zelfvertrouwen. Want Mitchell reed dit seizoen niet heel veel races en debuteerde bovendien in een competitie waarin IAME X30-motoren worden gebruikt. “In het begin vond ik het best moeilijk. Je moet in deze karts een stuk netter rijden dan ik gewend was. Voorheen was mijn rijstijl niet mooi, maar wel snel. Nu is mijn rijstijl wel mooi en ook snel. Dat kan ik in mijn voordeel gebruiken.”

Voor Mitchell zit het seizoen er nu op. Jammer, vond hij, maar hij is nu al tot op het bot gemotiveerd voor volgend seizoen. Wat hij precies gaat doen, wist Mitchell nog niet precies. “Eerst houden we even rust, maar we gaan al snel weer trainen. Ik doe het heel graag. Laat het volgende seizoen maar komen. Met de Praga-kart en deze motor weet ik dat ik altijd snel ben!”

Mitchell van Dijk wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door OW Karting, Zoet Racing, Bachmühle, Resytech en Hitec en Reclame Sukses.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS