Karting • GK4 Kartseries

Mike Dijkgraaf toont raceskills met knappe inhaalrace: "Gaaf dat ik nog het podium heb gehaald"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 juli 2020 01:16

SPA – Soms zit het verhaal van een race niet in de uitslag, ook al betreft het de derde plaats, zoals in het geval van karter Mike Dijkgraaf. Natuurlijk was dat een knappe prestatie op het circuit van Spa, maar dat cijfer op zich vertelde niets over de knappe inhaalrace die hij had gereden. De podiumplaats in de IAME X30 Junioren-klasse nationaal van het GK4-kampioenschap was dan ook meer dan terecht. Het vijftienjarige talent uit Roosendaal had op het circuit in de Ardennen bovendien de snelheid om te winnen.

Mike Dijkgraaf Karting pakt podium

“Natuurlijk wil je winnen”, zei Mike. “Maar het is wel gaaf dat ik nog het podium heb gehaald.” Wat was er gebeurd? De talentvolle Brabander kreeg in de race die hij vanaf P3 mocht starten een tik, schoot daardoor de bocht voorbij en zakte als gevolg daarvan terug naar de zevende plaats.

“Het is wel balen als je terug naar voren moet rijden, je moet snel je concentratie hervinden en jezelf oppakken. Maar reken maar dat ik gemotiveerd was om terug naar voren te komen.” Dat deed hij zo goed en met zo’n hoge snelheid dat het er even op leek dat hij nog om de winst kon meedoen. “Jammer genoeg zat ik er net iets te ver vandaan.”

Mike had niettemin op overtuigende wijze zijn snelheid getoond, want met de derde plaats in manche 1 en de winst in heat 2 en P3 in de derde race liet hij zien bij de toppers te horen. De Brabander rijdt dit seizoen bovendien op een nieuw chassis van Exprit en dat ligt hem goed. “Het geeft wat meer grip en het is wat flexibeler. De basisafstelling is al best snel. Het chassis pakt goed uit voor mij. Het voelt goed aan.”

Hoewel Mike al sinds zijn negende kart, is het racen op buitenbanen voor hem nog relatief nieuw. Twee jaar geleden deed hij het voor het eerst, daarvoor reed hij altijd indoor. Hij begon met karten nadat hij tijdens een kinderfeestje op een indoorkartbaan in Roosendaal had gereden. “Dat vond ik zo leuk, dat ik dacht: ik wil gaan karten. Outdoor was lang nooit echt in zicht bij mij, ik hoorde er later pas van. Ik vind het zeker leuker. De hogere snelheid vooral.”

sterke inhaalrace Mike Dijkgraaf

Het was dan ook even doorbijten voor Mike dat hij door corona maandenlang niet kon racen. “In november had ik mijn laatste race. Zeven maanden heb ik dus niet kunnen racen.” Toch was hij niet ‘roestig’ toen hij vrijdag in Spa aan de trainingen begon. “Het was gewoon instappen en rijden. Wat dat betreft heb ik nergens last van gehad.”

Ooit hoopt Mike de stap naar de autosport te maken. Cupracen lijkt hem mooi. “De Fiesta Cup bijvoorbeeld. Ik vind dat mooi, dat close racen.” Maar het mooiste zou het natuurlijk zijn als hij beroepscoureur kan worden. “Dat is mijn droom. Maar eerst maar eens goed presteren in het karten. Dat vind ik voorlopig nog superleuk!”

Mike Dijkgraaf wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Dijk Kabelwerken BV, Multi Power Uitzend- & Personeelsbemiddeling, Voerts Assurantiën, WKG Groep Accountants, Elkor Electrotechniek, Elmet BV, C&P Automatisering, Bosch Autoservice Kees Roks, Primera Kennedylaan Roosendaal, Aanhangwagens West-Brabant, Osteocare Roosendaal, Reward Business Gifts, DPS Company en Cable Partners.

Kijk ook eens op de website van Mike Dijkgraaf

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS