Karting • GK4 Kartseries

Max Wolf geeft zichzelf met podium verrassend verjaardagscadeau: "Iedereen stond op slicks..."

Uitgegeven door Bart • 12 april 2019 00:43 • Print artikel

Uitgerekend op zijn 17e verjaardag reed Max Wolf een ijzersterke race tijdens het GK4-kampioenschap in het Belgische Mariembourg. De karter uit Lent noteerde in de drie races een vijfde, een achtste en een negende plaats en werd daarmee vijfde in het eindklassement van de IAME X30 Senior-klasse. Omdat Wolf de tweede beste rookie was, achter Ian Verschoor, nam hij als verjaardagscadeau een mooie beker mee naar huis.

Max Wolf podium karting

“Ik ben er heel blij mee”, zegt een stralende Wolf. “In de kwalificatie op zaterdag ging het wat minder en noteerde ik de 20e tijd. Ik dacht dat we voor spek en bonen mee zouden rijden en dat we niet meer om de bovenste plaatsen zouden meestrijden, maar tijdens de shakedown op zondag voelde het een stuk beter. Ik reed de zesde tijd en kreeg al weer wat betere hoop op een goed resultaat. Je weet het nooit en ik stond dus voor een inhaalrace.”

In die eerste race had Wolf een redelijke start vanaf P20. “De kart kreeg ineens enorm veel tempo en ik haalde ze één voor één in. In de laatste ronde schoven vijf man voor mijn neus eraf en won ik nog eens vijf plekken. Daardoor werd ik vijfde in die eerste race. Een beetje met geluk, maar vooral ook door snel te rijden.”

In de tweede race ging het voor Wolf bijna mis bij de start. “Ik werd vol van achter tegen mijn bumper geduwd, maar gelukkig was er niks aan de hand. Aan het einde van de race verloren we wat snelheid ten opzichte van de rest, maar heb ik toch nog een achtste plaats kunnen binnenslepen.”

“Daarna was het een beetje chaos”, zegt Wolf over de start van de derde race, die geteisterd werd door een wolkbreuk. “Het begon droog, maar na drie rondjes kwam het met bakken uit de hemel. Iedereen stond op slicks. Wij hadden vlak voor de start de bandenspanning wat omlaag gezet, omdat we dachten dat het droog zou blijven. We stonden op 0,7 bar en dat bleek een fout. Toch ging het goed. Ik kon de kart in de regen goed op de baan houden. Op het laatste rechte stuk kwam er echter water in de motor en daardoor liep die niet meer en verloor ik nog een plaatsje. Maar ik ben heel tevreden over dit weekend. Op mijn verjaardag sta ik met een beker in mijn handen, beter kan het niet.”

Max Wolf podium karting

Wolf geniet van het close racen in het GK4-kampioenschap. “Het ligt enorm dicht bij elkaar. Tijdens de kwalificatie zaten de eerste twintig rijders binnen 0,6 seconde van elkaar. Het is heel close en enorm leuk om te rijden. Op de baan wordt serieus gevochten, maar het is vriendschappelijk naast de baan. Dat is het mooie aan deze klasse.”

Wolf reist het GK4-kampioenschap samen met zijn vader af. “We rijden low-budget en zijn nog op zoek naar sponsoren. We sleutelen samen en hebben weinig mogelijkheden om te trainen. Als we meer zouden kunnen trainen, zit er veel meer potentie in. We hebben ook niet het budget van sommige andere jongens. Dus we doen alles net iets minder uitbundig dan de rest. In het karten blijft het toch van hoe meer geld je erin stopt, hoe harder je rijdt. Het tweede beste wat je dan kunt doen, is thuis trainen met gamen. Dat werpt ook zijn vruchten af.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS