Karting • GK4 Kartseries

Kevin Stehouwer maakt klinkend debuut bij IAME X30 Senioren in GK4: "Het was een mooi weekend"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2018 17:27 • Print artikel

MARIEMBOURG – Constant, dat was Kevin Stehouwer wel tijdens de eerste ronde van het GK4-kampioenschap. De veertienjarige rijder uit Strijen werd zondag in Mariembourg drie keer derde in de IAME X30 Senior-klasse. Daarmee werd de karter van Zanardi Nederland/Keijzer Racing ook derde in het dagklassement, een podiumplaats dus. Erg knap, zeker voor een rookie in dit gigantische startveld.

Kevin Stehouwer

Dat Stehouwer dit seizoen nieuwe is in de X30 Senioren-klasse maakte zijn podiumplaats des te fraaier. “De trainingen gingen goed, het ging als vanzelf. Ik zette de kart neer en het ging gewoon”, zei Kevin. Dat leverde hem tijdens de kwalificatie de vierde plaats op. Zeker niet verkeerd, maar hij had normaal gesproken verwacht wat hoger te eindigen. “In de laatste ronde zat er iemand voor me en kon ik geen snelle ronde meer rijden.”

Kevin moet als rookie niet alleen wennen aan de klasse en de nieuwe kart die daar bij hoort, ook moest hij afgelopen weekeinde wennen aan de Apex-banden die bij de X30-Senioren in de GK4 worden gebruikt. “Ik was Komet-banden gewend”, zei de karter uit Zuid-Holland. “De Apex-banden zijn ongeveer vijf tienden van een seconde langzamer. Ik dacht: gewoon doorrijden en maar zien hoe het gaat. Maar met die banden ging ik nog steeds goed. Ik heb gewoon gereden zoals ik altijd reed. In de bocht was er wel wat minder grip, maar alles ging heel makkelijk.”

De eerste race verliep voor Kevin ‘heel rustig’. “Bij de start heb ik meteen naar binnen gestuurd en haalde daardoor de nummer drie in. Daarna heb ik steeds op de derde plek gereden en ben ik als derde gefinisht.” De tweede race, die Kevin als derde mocht starten, was wat pittiger. “Na de start haalde iemand me in. Gelukkig pakte ik hem daarna terug. Het was de hele race knokken, maar ik heb de derde plaats kunnen vasthouden.”

Race drie was nog lastiger. Kevin noemde die ‘een chaos’. Hij haalde in, werd teruggepakt, haalde weer in en toen kwam een treintje hem voorbij. “Ik lag ineens zesde. Daarna heb ik me teruggeknokt naar de derde plaats.”

Maar nog was de dreiging van de concurrentie niet geweken. Hij werd opnieuw ingehaald en lag vervolgens vijfde. “Maar toen gingen de nummer drie en vier met elkaar knokken en zij gingen op een gegeven moment wijd. Daardoor kon ik er makkelijk langs.” Zo had hij zich dan toch van de derde plaats verzekerd, want niet veel later werd Kevin op die positie afgevlagd met de derde plaats in het dagklassement tot resultaat. Op het podium straalde de jonge coureur bij het ontvangen van zijn bekers want naast het het algemeen klassement, had hij ook een beker voor zijn categorie bij de rookies. Hij blikte er tevreden op terug. “Het was een mooi weekend!”

Kevin Stehouwer wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Keijzer Racing, Omega Group, Lambert & Company, Corvers & Van Veldhoven.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS