Karting • GK4 Kartseries

KCR Racing team op dreef in GK4-kampioenschap; Ian Verschoor blijft onklopbaar bij X30 Junioren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 augustus 2018 01:15 • Print artikel

GENK - Het wordt bijna normaal, Ian Verschoor die alle races in een raceweekeinde wint. Tijdens de derde ronde van het GK4-kampioenschap won de rijder in de IAME X30 Junioren-klasse opnieuw drie races op rij. Ook zijn teamgenoten van het KCR Racing Team Stijn van der Hof, Nick Ho, Wouter Poleij en Axel van den Berg finishten voorin. De equipe uit Roosendaal bewees in Genk opnieuw bij de beste teams van het kampioenschap te horen.

Ian Verschoor

“Dat ik tot nu toe nog alles heb gewonnen, is wel leuk”, zei Ian. Dat het inmiddels vanzelfsprekend is, bestreed de rijder uit Roosendaal echter. “Ieder weekend begin je weer op nul. Ik heb zeker niet het gevoel dat ik wel weer ga winnen. Iedereen traint en wordt sterker, dus het is nooit vanzelfsprekend.”

In de titelstrijd deed hij uiteraard goede zaken. Des te meer omdat zijn directe concurrenten het in Genk lieten afweten. Hoewel er nog drie ronden in het GK4-kampioenschap zijn te gaan, ligt Ian stevig op titelkoers. Met het maximaal aantal punten op zijn naam, is zijn doel dan ook de titel. “Het is mijn laatste jaar bij de Junioren, dus als ik kampioen wil worden, moet ik het nu doen.”

Al in de trainingen reed hij de snelste tijd. “We hadden de nodige dingen aan de set-up gedaan en dat werkte goed.” Toch zocht zijn team naar nog meer snelheid. De kwalificatie reed hij daarom met een licht gewijzigde set-up. Ian: “Het bleek toch niet wat we hadden gehoopt. Gelukkig reed ik nog de eerste tijd. Wel zat de rest dicht bij me.”

Hoewel hij drie races won, was de winst in race één en race drie nog niet zo gemakkelijk. In race één moest hij er echt voor knokken en in race drie moest hij wachten tot na de crash voordat hij een gat kon slaan. “Maar dat kwam ook doordat de nummer twee en drie met elkaar in gevecht raakten waardoor ik kon wegrijden.”

Bij de Senioren werd Stijn van der Hof knap vierde in het dagklassement in een veld met toppers als voormalig wereldkampioen Joey Hanssen en toppers als Christian Kuijer. In de eerste heat reed hij van zes naar twee, maar door een lekkende carburateur viel hij jammer genoeg terug naar de negende plaats. In de tweede heat werd hij zesde en in de derde vijfde. "In de eerste heat was hij supersterk, helaas gooide de carburateur roet in het eten", aldus teammanager Ton van der Hof. "Erg zonde. Anders had hij sowieso op het podium gestaan. Maar we zijn zeker tevreden. Hij heeft goed gepresteerd."

Axel van den Berg

In de IAME X30 Cadet-klasse was Axel van den Berg erg snel. Hij werd in alle drie de races tweede. Jammer genoeg kreeg hij na afloop van race drie een tijdstraf van tien seconden omdat hij tijdens de start te vroeg de 'tramrails' had verlaten. Daardoor werd hij uiteindelijk als vierde geklasseerd. Ton: "Ik vond tien seconden erg veel. Voor een valse start krijg je normaal tien seconden. Hoe dan ook: Axel heeft heel sterk gereden." Verder reed ook Wouter Poleij erg sterk, hij werd tweede en was het optreden van Nick Ho solide met de zesde plaats. "Zij hebben ook goede races gereden. Voor Nick was dit het beste resultaat van het jaar."

Ton kon tevreden concluderen dat het dit seizoen erg goed gaat bij KCR. Het team rijdt dit jaar met een nieuw chassis, een Gillard TG16 van Peter de Bruijn. "Daar zijn we heel tevreden over. Ik denk dit chassis echt een verbetering is. We hebben de juiste afstelling gevonden en dat zie je ook in de resultaten terug!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS