Karting • GK4 Kartseries

Karter Ian Verschoor heeft eindelijk geen pech meer en staat prompt weer op het podium: "Meer onderlinge strijd"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 november 2019 01:44 • Print artikel

GENK – Dit jaar gedebuteerd bij in de IAME X30 Senioren-klasse liet karter Ian Verschoor uit het topteam van KCR met goede uitslagen direct zien dat hij de overstap goed verteerd heeft. Daarna volgde een lange periode met pech, maar de achttienjarige rijder uit Roosendaal bevestigde zondag weer dat hij heel snel is. Hij vocht mee in de kopgroep en werd tijdens de laatste ronde van het GK4-kampioenschap derde in het dagklassement bij de rookies.

Ian Verschoor


“Over zondag ben ik tevreden”, zei Ian bescheiden, al was hij daar heus heel blij mee. Want gemakkelijk was het weekeinde op het circuit van Genk zeker niet geweest. De snelle Brabander kwam vrijdag tijdens de eerste vrije trainingen een seconde per rondje tekort op de snelste rijders. Daar was hij wel even van geschrokken. “Het had onder andere met de afstelling van het chassis te maken.”

En dus werd er door zijn team Kart Centre Roosendaal koortsachtig gewerkt aan verbetering van de kart. “Zaterdag ging het in de eerste sessie nog steeds niet heel goed, maar in de tweede sessie ging het al een stuk beter. En de derde sessie verliep prima, ik reed de vierde tijd.” Dat gaf hoop voor de kwalificatie. Daarin ging het jammer genoeg toch mis: Ian werd elfde. “We hadden de verkeerde keuze gemaakt met de bandenspanning”, verklaarde hij. “Dat is altijd een gok.”

Het goede nieuws was dat de X30 Junior-kampioen van 2018 wist dat het niet aan hem lag en dat hij tijdens de races zomaar toch snel kon zijn. Dat bleek dan ook weldra. In de eerste manche knalde hij al van de elfde plaats naar plek vijf. Dat was op zijn zachtst gezegd een bemoedigend resultaat dat bovendien goede perspectieven bood voor de tweede race. En hij wist dat hijzelf de snelheid had om vooraan mee te doen.

Ian Verschoor


Want dat hij snel is, had hij aan het begin van het seizoen al overtuigend bewezen. Tijdens de eerste ronde van het GK4-kampioenschap, ook in Genk, werd hij meteen al vijfde. De tweede ronde won hij vervolgens. Het toonde dat hij bijzonder weinig moeite had gehad om zich aan te passen aan het hogere niveau en de hogere snelheden bij de Senioren. “Ik hoefde mijn rijstijl er ook niet echt voor aan te passen. Ik moest alleen even wennen aan de andere banden.” Hij geniet bovendien meer van de races op dit niveau. “Ik vind het ook leuker om bij de Senioren te rijden. Er is wat meer onderlinge strijd.”

Hoe hoopvol het seizoen ook begon, na de eerste twee ronden van het GK4-kampioenschap was het plots afgelopen met de klinkende resultaten. En dat was goed te verklaren. “Ik ben vanaf dat moment alleen maar in de klappers terechtgekomen. Nu eindelijk heb ik weer een goed resultaat. Daar ben ik blij mee.”

Zo kon hij zijn seizoen met een goed gevoel afsluiten. Komend jaar wil Ian opnieuw uitkomen bij de Senioren. Welke kampioenschappen hij precies gaat rijden, wist hij zondag nog niet. Maar normaal gesproken rijdt hij opnieuw het GK4-kampioenschap. “Ik hoop dan weer op het podium te kunnen komen!”

Ian Verschoor wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Kart Centre Roosendaal en Van der Hoff Draad- en Kabelfabriek.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS