Karting • GK4 Kartseries

Kart Centre Roosendaal (KCR) laat talent excelleren: Ian Verschoor start seizoen met overwinning

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2018 16:23 • Print artikel

MARIEMBOURG - Hij had al vijf maanden niet meer in de kart geracet, maar het bleek Ian Verschoor niet te deren. Tijdens de eerste ronde van het GK4-kampioenschap pakte de snelle kartcoureur uit Roosendaal de poleposition en won hij alle drie de races in de X30 Junioren-klasse. Dat betekende dat Verschoor uitkomend voor het KCR Racing Team daarmee ook het dagklassement op zijn naam schreef.

Ian Verschoor wint IAME X30 in Mariembourg

“Ik had dit echt niet verwacht”, glunderde Ian op de piste in Zuid-België. “Ik had sinds 6 november niet meer gereden. Ik had geen tijd en mijn monteur was ook druk. Ik had vorig weekend één dag getraind, dus mijn voorbereiding was niet super. Bovendien zijn er veel nieuwe jongens overgestapt naar de Junioren. Ik wist van tevoren niet hoe goed ze zouden zijn.”

Deze keer in ieder geval niet goed genoeg om Ian te kloppen, zo bewees hij met zijn drie manchezeges. Zijn ambitie voor 2018 is helder: “Het kampioenschap winnen zou wel erg leuk zijn.” De snelle Brabander is er ervaren genoeg voor, weet hij. Hij begon zondag aan zijn vierde seizoen bij de Junioren. De afgelopen drie jaren werd hij respectievelijk zevende, derde en vijfde in de eindstand van het kampioenschap. Maar afgelopen weekeinde ontpopte hij zich dus nadrukkelijk als titelkandidaat. “Mijn ervaring heeft me vandaag aan de overwinning geholpen, denk ik.”

Die had hij ook volop nodig, want omdat Ian zo licht is rijdt hij met een hoop extra gewicht op de kart. "Dat is 22 kilo", weet hij. "Dat is een nadeel, want het is dood gewicht, het werkt niet mee. Gelukkig ben ik het intussen wel gewend.”

Tijdens de races was het in ieder geval geen belemmering. Elke race was hij de sterkste, al was het in race twee en drie wel nipt. In race één ging het gemakkelijk. Toen was Ian er na de eerste bocht vandoor om uiteindelijk met vier seconden voorsprong voorbij de finishvlag te denderen. “Maar in race twee heb ik veel duels uitgevochten, moest ik veel verdedigen. Het was constant vechten. Ik ben uiteindelijk met vier duizendsten van een seconde voorsprong op de nummer twee over de finish gekomen.” En ook in race drie was het dus heel close. “Toen moest ik alleen in de laatste ronden verdedigen, op de finish was het verschil acht honderdsten.”

Die vernuftigheid heeft hij niet alleen aan zijn talent te danken. Volgens zijn vader Jan is Ian een rijder die nooit opgeeft, hij is een 'bijter'. "Als hij iets wil dan moet en zal het gebeuren", zegt Verschoor senior. "En hij luistert goed naar kritiek. Hij doet wat met de tips die hij krijgt."

Talent uit de opleiding van Kart Centre Roosendaal

De basis leerde Ian bij Kart Centre Roosendaal (KCR), waarvan zijn vader de mede-eigenaar is. Hij heeft de kartsport dus met de paplepel ingegoten gekregen. De compagnon van zijn vader, Ton van der Hof, die naast de activiteiten bij de indoorbaan in Roosendaal ook het raceteam van KCR runt, was trots op de resultaten van Ian in Mariembourg. "Met zo'n resultaat als dat van zondag zie je dat de opleiding van KCR zijn vruchten afwerpt. Sowieso ging het hele team goed met onze andere rijders Nick Ho, Wouter Poleij, Julian Jagers, Axel van den Berg en Stijn van der Hof."

De volgende ronde van het GK4-kampioenschap wordt gehouden op Circuit Pottendijk in Emmen, een baan die Ian goed kent. Hij hoopt daar zijn dominantie in de titelstrijd een passend vervolg te geven. “Het zou echt super zijn als ik daar ook drie keer kan winnen!”

Ian Verschoor wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Kart Centre Roosendaal en A. van der Hof Kabelfabriek.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS