Karting • GK4 Kartseries

Kampioen Liam Gulpen geniet van huldiging en maakt promotie naar de Mini Parilla 60cc in 2019

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 december 2018 02:15 • Print artikel

ROOSENDAAL – En weer had hij een fles kinderchampagne in de hand, net zoals na afloop van de laatste ronde van de GK4 Kart Series, toen het pas 7-jarige talent Liam Gulpen zich had verzekerd van het rookiekampioenschap en het algehele kampioenschap in de Honda Cadet-klasse. Deze keer ging die fles vergezeld van de twee bijbehorende bekers. De razendsnelle karter uit Voerendaal kreeg die zondag in Roosendaal uitgereikt tijdens de jaarlijkse kampioenenhuldiging. Hij stapte er glunderend van het podium.

Liam Gulpen Kampioen Honda Cadet

“Ik ben erg blij met de bekers. Het was een leuke huldiging”, zei Liam in het rumoer van de Brasserie van Kart Centre Roosendaal waar de prijsuitreiking werd gehouden. “Al die mensen die klapten, dat was mooi. Ik had niet verwacht dat ik dit jaar al kampioen zou worden. Sowieso niet na de eerste wedstrijd. Toen werd ik derde. Dat is nog niet zo goed als eerste.”

Gevraagd naar zijn mooiste raceweekeinde van het seizoen hoefde Liam niet lang na te denken. “De eerste keer dat we in Genk moesten rijden. Ik werd daar drie keer eerste. Toen dacht ik wel dat ik dit jaar misschien kampioen kon worden.”

Uiteindelijk won de jonge karter uit het team van JD Kart Sports maar liefst vijf van de achttien manches die het kampioenschap telt. Uiteindelijk bleek het dus genoeg voor zowel de rookietitel als de algehele titel. Een knappe prestatie, maar belangrijker was dat hij heel veel geleerd heeft in zijn eerste jaar als wedstrijdkarter. “Zoals hoe ik in de binnen- en buitenbocht moet rijden”, legde hij uit. “Ik heb veel met Jeffrey van Diggele (Liams monteur en begeleider, red.) samen gereden. Inhalen vind ik het allerleukste om te doen.”

Liam Gulpen Kampioen Honda Cadet en rookie kampioen

Op zijn school, de Cortemich Brede School Voerendaal, weten ze inmiddels ook dat Liam kart én dat hij kampioen is geworden. “De kinderen in mijn klas vinden het leuk. Ik ga allebei de bekers mee naar school nemen om te laten zien. Ik ben misschien wel de snelste jongen van Voerendaal, dat voelt goed.”

Omdat Liam meteen alles won wat er te winnen viel in de GK4 Kart Series maakt hij voor komend seizoen de overstap naar een hogere klasse: de Mini Parilla 60cc. In Emmen reed hij al eens een race in die kart, zaterdag reed hij er in Genk voor het eerst sinds lange tijd weer in. “Ik had meteen de tweede tijd, dat was super.” Hij had bovendien veel plezier in het rijden. “De kart gaat harder dan een Honda Cadet, dus je gaat ook sneller door de bocht. Toen ik de eerste keer weer gas gaf, dacht ik: hoe snel gaat dit wel niet? Dat was echt heel leuk.”

Komend seizoen rijdt Liam opnieuw het GK4-kampioenschap, misschien komt daar de KNAF Cup nog bij. Hoe het ook zij, hij staat nu al te popelen om weer te gaan racen. “Ik vind karten het leukste dat er is. Ik heb er heel veel zin in!”

Liam Gulpen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Gas Service Gulpen, X’zuit The Netherlands en JD Kart Sports.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS