Karting • GK4 Kartseries

Job Bult bij overstap van Mini naar X30 junior meteen succesvol: "Zelfs op kop gereden, wel gaaf"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2018 14:45 • Print artikel

MARIEMBOURG - Hij maakte zijn debuut in de IAME X30 Junioren-klasse, had gehoopt op een plaats in de top tien, maar werd gelijk tweede in het dagklassement. Dat is wat je noemt een kickstart van je seizoen. Karter Job Bult uit Oldenzaal nam dan ook met een brede lach op zijn gezicht de beker in ontvangst tijdens de huldiging op het circuit van Mariembourg. Bovendien was hij ook nog eens de snelste rookie van de dag.

Job Bult knappe prestatie

“Ik ben heel blij met mijn debuut bij de Junioren”, zei de twaalfjarige Job die op de Belgische piste in een veld van liefst 32 rijders in actie kwam. “De overstap van de Mini naar de Junioren was zwaar. Mijn nek en armen moesten in het begin heel erg wennen aan de snelheid. Ik heb er extra voor moeten trainen. In de toekomst wil ik ook krachttraining gaan doen. Het gaat nu al goed, maar ik kan nog wel wat meer kracht gebruiken.”

Wie weet wat dat dan zal brengen, want afgaande op zijn resultaten in de manches heeft het karttalent uit Overijssel het nu al dik voor elkaar, zowel qua kart als qua fysiek vermogen. Hij werd derde tijdens de kwalificatie en werd daarna tweede in alle drie de manches. In race één kwam hij als derde door de eerste bocht, maar na een paar rondjes had hij de nummer twee al verschalkt. Daarna vocht hij een aantal rondes om de koppositie, veroverde die ook en verloor die even zo vaak zodat hij uiteindelijk als tweede over de finish kwam. “Dat ik zelfs een paar keer op kop heb gereden, was wel gaaf. Jammer dat ik niet heb gewonnen, maar dat vind ik niet erg. De tweede plaats ook hartstikke mooi.”

Job Bult aan kop

Tijdens de tweede race mocht de snelle rookie van de tweede plek starten, maar Job kwam niet heel goed van zijn plaats en werd ingehaald door de nummer drie. Later heroverde hij zijn positie lag hij zelfs even op kop voordat hij terugviel naar de vierde plaats. Maar de jonge Overijsselaar vocht zich terug, haalde twee man in en claimde zo opnieuw de tweede plaats om die in het vervolg niet meer af te geven.

Met het nodige zelfvertrouwen - hij was immers al twee keer tweede geworden - begon Job aan de derde en laatste race van het weekeinde. Opnieuw gestart vanaf P2 werd hij opnieuw tijdens de eerste meters al ingehaald. Na een paar ronden waagde Job een aanval en pakte zo de tweede positie terug. “Daarna heb ik steeds op de tweede plaats gereden. De nummer één was te ver weg om die nog te kunnen inhalen, maar ik heb ook niet veel hoeven verdedigen.”

Zo stelde hij op overtuigende wijze zijn tweede plaats in het dagklassement veilig. Met dat knappe resultaat op zak reist hij met het nodige zelfvertrouwen af naar Circuit de Pottendijk in Emmen waar de volgende ronde van het GK4-kampioenschap wordt gehouden. “Ik ken die baan heel goed”, zei job. “Ik heb er heel veel geoefend omdat die voor ons niet heel ver weg is. Ik hoop daar natuurlijk weer een podiumplaats te halen. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!”

Job Bult wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Hulshoff Nettotank, Koop Grasmaaiers, De Monnik Dranken, Huka BV en Kartbaan Oldenzaal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS