Karting • GK4 Kartseries

Jentsen Adriaenssens verrast zichzelf met klinkende dagoverwinning: "Dat geeft een boost en vertrouwen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 juni 2017 07:29 • Print artikel

BRASSCHAAT, België – Hij hoopte op een plaats in de top vijf, dat hij uiteindelijk met een manche- en een dagzege aan de haal zou gaan, dat had karter Jentsen Adriaenssens niet gedacht. De twintigjarige rijder uit het Belgische Brasschaat toonde zich zondag in bloedvorm tijdens de GK4-races in Emmen en nam na afloop met een grote lach de winnaarsbeker in ontvangst. De winnaar bij de Senioren reed overigens net als zijn rappe broertje Darragh met een schitterende nieuwe livery op de karts; van de Kartschool van RaceWay Venray.
 

Jentsen Adriaenssens, Tim de Feyter en Darragh Adriaenssens


Een beetje verbaasd was Jentsen na afloop wel. “We kwamen zonder verwachtingen naar Emmen, ik reed zelfs met een oud chassis”, legde hij uit. “Ik hoopte op een plaats in de top vijf, al vond ik dat wel een behoorlijke opgave.”

Tijdens de kwalificatie van de IAME X30 Senioren snelde de snelle Belg naar P8. Dat was iets beneden verwachting. Maar een goede start in race één zorgde ervoor dat hij drie man verschalkte en hij verder kon oprukken. De echte racer in hem kwam weer naar boven. Jentsen vocht zich naar de derde plek en zette nog eens een tandje bij “In de laatste twee ronden kon ik twee rijders inhalen en dat betekende voor mij de eerste zege van het seizoen. Daardoor werden de verwachtingen voor race twee en drie gelijk een pak hoger.”
 
Tijdens race twee vertrok Jentsen van poleposition en reed een tijd aan de leiding. “Jammer genoeg had ik te weinig topsnelheid. Gelukkig ben ik toch nog mooi als derde geëindigd.” Nadat hij in race drie opnieuw van poleposition was gestart, wist hij wat hij moest doen voor de dagoverwinning. “Doordat ik strategisch heb gereden was de vijfde plaats voldoende voor de dagzege.”

“Het was natuurlijk super om de dagzege te pakken, want de wedstrijden om de KNAF Cup gingen wat minder. Nu ben ik terug op podium, dat geeft een boost en zelfvertrouwen. Ik won zelfs vóór Joey van Splunteren. Hij is toch de Europees kampioen van 2011 en vorige week bij het EK in Salbris was hij nog derde. We hopen op nog meer podiums dit seizoen!” 

Dit jaar hebben Jentsen en zijn ook al zo snelle broer Darragh (19) een druk seizoen. Zij komen uit in de GK4, de KNAF Cup, de X30 Senior het clubkampioenschap van Venray en dan komt daar wellicht nog het WK X30 in Le Mans bij. “Maar dat hangt van het budget af”, zegt Jentsen. ”We zoeken nog wat sponsoren om dat dicht te timmeren.”

Jentsen Adriaenssens wint IAME X30

 
Verder houden de twee zich ook nadrukkelijk bezig met het opleiden van jonge karters in een heuse kartschool. Dat doen ze samen met DFK op Raceway Venray. “Het is heel leuk om die kartlessen te geven. We leren ze alles over de kartsport. Dat geeft voldoening. We helpen bij de kartlessen bijvoorbeeld met voorrijden om te laten zien welke lijnen de rijders moeten rijden. We hebben veel ervaring in het karten en die kunnen we overbrengen op de jonge nieuwe aanwas. We zijn echt bezig met de opleiding van jong talent, samen met familie de Feyter.”
 
Dat de kartschool op Raceway Venray is gevestigd betekent dat de twee broers samen met Ben de Feyter over een zeer fraaie professionele accommodatie beschikken waarin het nieuwe talent volledig tot zijn recht kan komen. “Het nieuwe kartcircuit is 1.200 meter. Je kunt er nu ook leuk met de twee- en viertaktkarts rijden. De kartbaan ligt aan de binnenkant van de ovalbanen en maakt ook deels gebruik van de oval. En het is ook leuk om op de oval te rijden. Het is een schitterend complex met grote tribunes dat Harry Maessen heeft in Venray heeft aangelegd.”
 
Jentsen is dan ook lovend over de eigenaar van Raceway Venray, Harry Maessen. “Harry is heel enthousiast over de kartsport. Met het aanleggen van de nieuwe baan hebben we tips gegeven over hoe de lay-out aan te passen. Hij is echt begaan met de racerij. Hij is gek van de autosport, doet er veel voor.”  

Jentsen Adriaenssens bedankt DFK voor de superondersteuning, zijn vader die altijd hard werkt in zijn zaak, en dan ook nog eens ’s avonds om de karts in topconditie te brengen. Verder bedankt hij Wil, Ben en Tim de Feyter en de rest van het team.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS