Karting • GK4 Kartseries

Jason Bralić in topvorm met perfecte score in Mariembourg: "Ik ben heel erg blij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 april 2021 12:01 • Print artikel

MARIEMBOURG – Beter kon het niet voor karter Jason Bralić, afgelopen weekeinde op het circuit van Mariembourg. Het tienjarige talent uit Maasland denderde tijdens de eerste ronde van de GK4 Kart Series naar de poleposition en drie opeenvolgende raceoverwinningen. Daarmee gaat hij nu uiteraard soeverein aan kop van het klassement in de competitieve Mini Parilla-klasse.

Jason Bralić Team PdB

“Ik ben heel erg blij. Ik heb dit seizoen op het circuit van Strijen al het kartfestival gewonnen en nu ook in de GK4. En in het IAME Benelux-kampioenschap was ik drie weken geleden tweede in het dagklassement”, blikte Jason trots en tevreden terug op zijn sublieme seizoensstart.

Hoewel zijn perfecte resultaat op het circuit in Wallonië deed vermoeden dat het een makkie was geweest, wilde Jason daar niet van weten. “De laatste heat was het in de eerste paar ronden wel moeilijk. Ik probeerde weg te komen van de nummer twee, maar hij had mijn slipstream. Dan is het heel moeilijk om een gaatje te slaan.” Niettemin slaagde hij in de slotfase daar dan toch in. “Hij verloor de slipstream”, doelde hij op de nummer twee.

Dat Jason in bloedvorm verkeert, werd al aan het begin van het raceweekeinde duidelijk. In de vrije trainingen was de rappe Zuid-Hollander direct snel. “Ik had vaak de eerste tijd. Meteen tijdens de eerste training al. Soms gleed de kart ene beetje in een bepaald stukje van de bocht, maar toen hebben we de afstelling een beetje aangepast.”

Daarna ging de kwalificatie, zoals verwacht, erg goed. Maar dat hij snel was, dat wisten zijn concurrenten natuurlijk ook. “Iedereen probeerde bij mij te slipstreamen. In de eerste paar rondes reed ik gelukkig van ze weg zodat ze geen snellere tijd dan ik konden zetten dankzij mijn slipstream. Dat ik in de kwalificatie uiteindelijk de snelste was, had ik wel een beetje verwacht, maar het scheelde niet heel veel met de nummer twee.”

Niettemin stond Jason op pole en dus mocht hij de eerste heat vanaf de eerste plaats starten. “Die heat ging echt perfect”, blikt hij terug. “Ik kwam goed weg en had op de finish zes seconden voorsprong op de nummer twee en rond de tien seconden op de rest. De tweede heat ging iets minder omdat de kart veel gleed in de bochten. Toen had ik rond de vijf seconden voorsprong op de nummer twee.”

Jason Bralić

En met de winst in de derde race kon de rijder van het Nederlandse topteam PdB Racing dus met een perfecte score huiswaarts. En met een nieuwe, mooie beker niet te vergeten. “Ik vind het wel een prima beker. Ik heb nu al iets meer dan tien bekers thuis.”

Met het zelfvertrouwen van Jason zit het voorlopig wel goed. En dat komt goed uit, want hij heeft dit seizoen een druk programma. Behalve het GK4-kampioenschap en het IAME Benelux-kampioenschap komt hij dit seizoen ook uit in de IAME Euro Series en nog een paar races in het zeer prestigieuze WSK-kampioenschap in Italië. “Ik heb nog nooit WSK gereden, dus ik kijk er heel erg naar uit!”

Jason wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Kinderopvang en kinderdagverblijf Djoy. Hij zoekt nog sponsors die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top.

Jason Bralić bedankt zijn vader en moeder, het hele PdB Racing Team en Nick en Peter de Bruijn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS