Karting • GK4 Kartseries

GK4 Kart Series: Nieuwe klasse IAME X30 Junior Nationaal en wijziging IAME X30 Cadet 23

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 februari 2019 03:18 • Print artikel

De GK4 Kart Series voegt een nieuwe klasse toe aan het assortiment in de vorm van de nieuwe klasse IAME X30 Junior Nationaal en wijziging IAME X30 Cadet 23. De organisatie geeft tekst en uitleg. "We mogen ons verheugen in een almaar toenemende belangstelling voor de GK4, resulterend in onder andere een grote groep Junioren, met nieuwe rijders en rijders die vanuit diverse klassen doorstromen."

IAME X30 Junior

"Dit hebben we afgelopen week in het dealeroverleg besproken: In de klasse IAME X30 Junior hebben we ongeveer 22 eerste- en tweedejaars rijders op een totaal van momenteel 33 inschrijvingen. Met nog meer dan een maand te gaan tot de eerste race op Genk gaan we er vanuit dat de klasse vol gaat lopen."

"We kunnen ons voorstellen dat veel eerste- en tweedejaars rijders graag in een competitie uitkomen met daarin rijders met ongeveer dezelfde race ervaring. Daarom wordt er een tweede Junior klasse geïntroduceerd; de IAME X30 Junior Nationaal."

"Deelname aan de klasse X30 Junior Nationaal is een vrije keus voor Junioren die aan de criteria – eerste of tweedejaars Junior rijder - voldoen, en wordt niet verplicht gesteld."

We kennen nu twee IAME X30 Junior klassen:
1. IAME X30 Junior
2. IAME X30 Junior Nationaal

Klasse IAME X30 Cadet 23 wijziging:
"Voor de deelnemers in de klasse IAME X30 Cadet 23 hebben we een mooie nieuwe uitdaging. De klasse start samen met de klasse IAME X30 Junior Nationaal. Er wordt een gezamenlijk Totaal Klassement (voor rijders uit beide klassen) ingericht. Het eigen Totaal Klassement IAME X30 Cadet 23 blijft daarnaast behouden."

De klasse IAME X30 Junior Nationaal kent samengevat twee klassementen:
a. Totaal Klassement (voor X30 Junior en X30 Cadet 23)
b. Totaal Klassement X30 Cadet 23.

"We nodigen de eerste en tweedejaars Junior rijders van harte uit om deel te nemen in de klasse IAME X30 Junior Nationaal. Zodat u in een gelijkwaardige omgeving kunt racen tegen deelnemers met nagenoeg dezelfde race ervaring en zodoende in een uitdagende klasse kunt wennen aan het hoge Junior niveau. Nogmaals, de keuze is vrij en niet verplicht."

Graag krijgen we van de ingeschreven Junior rijders door of u in de klasse IAME X30 Junior Nationaal wilt starten via email naar info@gk4kartseries.com

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS