Karting • GK4 Kartseries

Georgina Driessen maakt indruk met derde plaats: "Heel goed team waar ik dit jaar veel heb geleerd"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 december 2018 13:05 • Print artikel

ARNHEM – Ze is één van de weinige meisjes in haar klasse, maar wel overtuigend het beste meisje. Wat heet: ze was sowieso één van de beste karters in haar klasse. Want Georgina Driessen werd heel knap derde in het eindklassement bij de IAME X30 Junioren van de GK4 Kart Series. De vijftienjarige rijdster uit Arnhem loste daarmee definitief haar belofte in. De razendsnelle Gelderlandse werd daarvoor gehuldigd tijdens de jaarlijkse kampioenenhuldiging die ditmaal werd gehouden in Roosendaal.

Georgina Driessen girlpower

Het was een trotse Georgina die haar verhaal deed over haar goede seizoen na afloop van de huldiging in Kart Centre Roosendaal. “Ik ben heel blij met die derde plek”, was haar logische commentaar. “Ik heb een heel goed team waar ik dit jaar veel heb geleerd. En tijdens het WK in Le Mans heb ik heel veel ervaring opgedaan. Die neem ik mee naar volgend jaar.”

Voorafgaand aan het WK had Georgina al meermaals haar uitstekende capaciteiten in het karten gedemonstreerd. Zo werd ze tijdens de vierde ronde van het kampioenschap in Assen tweede in het dagklassement. Tijdens de derde ronde in Genk was de snelle jongedame van topteam P1 Racing bovendien al eens derde geworden. Ook in de KNAF Cup, die ze dit seizoen ook reed, stond Driessen op het podium. Tijdens de ronde in Assen werd ze daar tweede, net zoals in het GK4-kampioenschap dus.

Wat rijden betreft is Georgina over de hele breedte beter geworden, van inhalen en verdedigen tot en met het rijden van de juiste lijnen en het aanremmen van bochten. Toch is het iets anders waarin ze zich het meeste heeft verbeterd, stelde ze. “Ik kan nu veel beter aan de monteur aangeven wat er aan de afstelling van de kart moet worden veranderd.” Bepaald niet onbelangrijk in een zeer technische sport als karten. En als ze dan nog een eigen kwaliteit moet noemen, dan zegt de jonge Gelderse dat ze ‘goed rustig kan blijven’ tijdens een race.

Dat alles moet ervoor zorgen dat ze komend seizoen meteen goed voor de dag komt. Het wordt een pittig jaar, verwacht Georgina, want in 2019 gaat ze racen in de IAME X30 Senioren-klasse in het GK4-kampioenschap. En misschien komt daar nog een ander kampioenschap bij. Ze blikt met vertrouwen vooruit. “Ik heb nu twee keer getraind met een Senior-kart waarvan ook een keer in de regen. Ik heb het idee dat ik al gewend ben aan de kart, ik merk al niet echt meer het verschil met een Junior-kart. De eerste keer had ik nog pijn in mijn nek, maar daar had ik tijdens de tweede keer al geen last meer van. In de regen merkte ik trouwens dat ik in die kart veel meer grip heb, hij stuurt makkelijker.”

Georgina Driessen snelle mesjes in de kartsport

Nog even terugkomend op haar fraaie eindresultaat in de GK4 Kart Series: wat haar derde plek in de misschien wel extra knap maakt, is dat ze tijdens het seizoen diverse keren van de baan is gereden, een fenomeen waarmee meisjes in het karten – zeker als ze vooraan rijden – regelmatig te maken krijgen. “Wat dat betreft is het fijn dat ik naar de Senioren overstap. Daar is volgens mij wat meer respect onder elkaar.”

Voor komend seizoen heeft ze geen concrete klassering in haar hoofd. “Maar een plaats in de top tien zou mooi zijn. En ik hoop in de top drie te eindigen bij de rookies.” Aan de randvoorwaarden zal het in ieder geval niet liggen. Georgina blijft uitkomen voor P1 Racing. “Mijn samenwerking met Toon (Eeckelaert, haar monteur, red.) is heel goed. Ik heb een heel goede klik met hem. Ik denk dat we volgend seizoen meteen sterk kunnen zijn!”

Georgina Driessen wordt in haar raceactiviteiten ondersteund door haar opa en D&K Dakreparatiebedrijf.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS