Karting • GK4 Kartseries

Dani Prins knap derde in NK karting en maakt zich op voor derde deelname in Le Mans: “Daar wil ik zo goed mogelijk voor de dag komen”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2019 09:00 • Print artikel

EMMEN – Dani Prins heeft zijn ticket voor het WK in Le Mans binnen. Het 13-jarige karttalent uit Noordbroek in Groningen behaalde afgelopen weekeinde in Emmen genoeg punten om derde te eindigen in het eindklassement van het Nederlands kampioenschap IAME bij de Junioren. En dus kan hij zich opmaken voor het WK. “Heel gaaf dat ik weer naar Le Mans mag, daar heb ik veel zin in.”

Dani Prins

Het raceweekeinde van Dani viel in Emmen een beetje in het water. Door de wisselvallige weersomstandigheden kwam de coureur van Ferry Smit Racing niet helemaal lekker uit de verf met een zevende en achtste plaats in de finales tot gevolg. “Als het droog was geweest had ik hier zeker podium gereden”, zei hij na de race niet zonder bravoure, want tijdens de trainingen toen het droog was, liet hij zijn snelheid zien met razendsnelle tijden.

“Het is gewoon heel lastig rijden als het weer telkens omslaat.” Toch was het Groningse karttalent niet ontevreden over het weekeinde. Het ticket voor het WK is immers binnen en daar was het hem om te doen. Het circuit van Le Mans, waar van 16 tot en met 19 oktober het WK IAME wordt verreden, kent voor Dani weinig geheimen meer. “Ik heb er al twee keer eerder gereden. Eén keer bij de Mini’s en één keer bij de junioren. Bij de Mini’s ging het heel goed en ben ik als vierde geëindigd. Vorig jaar bij de Junioren viel het een beetje tegen met een vijftiende plaats in de C-finale. Maar toen reed ik nog op een kart van een ander merk en die kwam wat snelheid tekort.”

Dit jaar maakte Dani de overstap naar een kart van OTK en daarvan heeft hij geen spijt. “Mijn seizoen begon een beetje moeizaam, maar de races op circuits in Venray en in Genk reed ik telkens podium, daar was ik zeer tevreden over. De snelheid van de kart bleek op die circuits ook echt goed. En ook bij de Benelux-series op het circuit van Ostricourt had ik de snelste rondetijd. Nu moet ik die snelheid alleen nog leren omzetten in nog meer podiumplaatsen, maar daarvoor heb ik net nog een beetje meer ervaring nodig.”

Dani Prins

Voor komend seizoen heeft de snelle Groninger alvast grootse plannen. “Dat moet echt mijn jaar worden met veel podiumplaatsen. Ik wil de Euro Series gaan rijden en heb dit jaar al twee keer meegedaan om ervaring op te doen. Wel moet ik nog meer en nog beter gaan trainen als ik in de Euro Series echt om de prijzen mee wil doen, want het niveau ligt daar heel hoog. Maar ik doe al aan fitness, ik heb een personal trainer (Uuldriks personal training) en word steeds sterker, dus ik ga het komend seizoen met veel vertrouwen tegemoet.”

Eerst staat echter het WK voor de deur. “We gaan zeker nog een lang weekend trainen op het circuit in Le Mans”, stelt Dani. “Want ik wil daar zo goed mogelijk voor de dag komen. Die zeventiende plaats van vorig jaar zit me niet lekker, dat moet dit jaar beter kunnen. De top tien is toch minimaal mijn streven.”

Dani Prins wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door JB Racing, Ferry Smit Racing en Daems Racing Team. Ook bedankt Dani zijn sponsoren, ouders en al zijn supporters voor de steun en het vertrouwen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS