Karting • GK4 Kartseries

Coen Doorn laat opnieuw zijn klasse zien: dominant naar de dagzege! "Mijn beste race van het seizoen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 november 2019 08:50

GENK – Dat Coen Doorn een snelle rijder is, weet iedereen in het Nederlandse karten. Dat hij met dat talent op vijftienjarige leeftijd al vooraan kan strijden in de prestigieuze schakelklasse KZ2 is op zich al een prestatie van formaat. Zondag in Genk bewees hij tijdens de laatste ronde van het GK4-kampioenschap opnieuw zijn snelheid. De karter uit Blaricum, die dit jaar naast de NK's van Chrono Karting ook actief is bij de GK4 in de Open KZ-klasse, won alle drie de manches met overmacht.

Coen Doorn

“Ik ben tevreden”, zei Coen met een voorzichtige lach. “Dit was mijn beste race van het seizoen.” En dat in een kampioenschap waar hij zijn tegenstanders niet echt goed kent, aangezien hij pas voor de tweede keer dit jaar meedoet aan de GK4. De vorige keer was in het voorjaar in Venray. Daar was hij weliswaar niet ongenaakbaar zoals zondag in Genk, maar met de tweede plaats toonde hij destijds al overduidelijk zijn belofte.

In de tussentijd heeft hij zich verder verbeterd met racen in zijn kart van het merk Kart Republic en dat culmineerde zondag in een eclatante overwinning. Hoe Coen erin slaagde zo te domineren? “Veel trainen. Elke week”, zei hij. “En ik heb nu veel meer ervaring dan aan het begin van het seizoen. Ik leer de kart steeds beter kennen. Het schakelen gaat wel lekker. Aan het begin van het jaar moest ik er echt nog wel even aan wennen, nu wil ik niets liever meer. Het is heel anders dan racen in een automaat. Het is veel leuker. Je bent met veel meer dingen bezig en je moet op veel dingen tegelijk letten.”

De laatste race van het GK4-kampioenschap betekende voor Coen het einde van een heel druk seizoen. Zo had hij dit jaar enkele races in het DKM, het WSK en het ADAC. Ook reed Coen het Nederlands kampioenschap. Daarin hij eindigde hij knap op de zesde plaats. En dan te bedenken dat hij in vier van de acht raceweekeindes uitviel. Tijdens de wedstrijd in Kerpen brak hij nota bene nog zijn sleutelbeen toen bij de start een rijder bovenop hem terechtkwam. “We hebben best wel wat pech gehad, maar gelukkig heb ik door die sleutelbeenbreuk geen wedstrijden hoeven missen. Met vier weken zat ik alweer in de kart.”

Coen Doorn

Zijn coach Gert Jager hoorde tevreden lachend het verhaal van zijn succesvolle pupil aan. Met vijftien jaar al zo goed zijn, kwam door een combinatie van de rijders-kwaliteiten van Coen en het goede materiaal waar hij op rijdt, en toch zeker ook door Gerts uitstekende begeleiding. “Hij heeft vandaag weer laten zien dat hij dit jaar veel heeft geleerd, dat hij grote stappen heeft gezet”, zei Jager. “Nu gaan we natuurlijk proberen zo door te gaan.”

Of Coen in 2020 nog meer in de prijzen gaat vallen? “Misschien wel. Dat gaan we de komende tijd wel zien. We zijn er nog niet. Hij heeft zeker goed gedaan voor zijn eerste seizoen in deze karts. Maar je moet nooit tevreden zijn. Het kan altijd beter.”

Komend jaar rijdt Coen weer in een KZ-kart. Met zijn zelfvertrouwen zit het in ieder geval wel goed. Zeker na zo’n sublieme prestatie als in Genk. “Ik reed dit weekend vooral mee om meer wedstrijdervaring op te doen. Het is een lekkere wedstrijd geweest om het jaar af te sluiten!”

Coen Doorn wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Tecno Spirit, Debby Hanssen van Debsports, Personal Prof. Verder bedankt hij zijn moeder, Gert Jager en Coen van Ede.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS