Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Tom Dillmann vervangt Edoardo Mortara tijdens de E-Prix van Berlijn: "Goede relatie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 mei 2018 08:56 • Print artikel

Tom Dillmann keert volgende maand tijdens de E-Prix van Berlijn terug in de Venturi. De coureur vervangt Edoardo Mortara. Mortara heeft verplichtingen in de DTM. Het Duitse toerwagenkampioenschap rijdt in hetzelfde weekend op de Lausitzring. Dillmann verving vorig jaar tijdens de E-Prix van Parijs Stephane Sarrazin al voor het team uit Monaca en scoorde zijn beste resultaat afgelopen juli in de Formule E in New York.

Tom Dillmann

“Ik kijk er naar uit om volgende maand in Berlijn terug te keren naar de Formule E met het team”, reageert Dillmann tegen het Amerikaanse E-racing365. “Ik was afgelopen seizoen teleurgesteld dat ik geen fulltime zitje kreeg, omdat ik denk dat ik voor een rookie solide werk geleverd heb. Maar ik behield een goede relatie met het team en deed wat dagen tijdens een privétest afgelopen zomer met de auto van dit jaar. Ik heb ook recent drie dagen met de Gen 2-auto gedaan en ik genoot van het werken met het team en de engineers.”

Het is nog onduidelijk of de coureur ook gaat rijden in New York aankomende juli. Het team gaat samen met Mercedes een beslissing nemen na de eerste DTM-races.

“Het hangt van Edo af en hoe hij het op dat moment doet in de DTM, maar ik sta standby als ik nodig ben”, reageert Dillmann.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS