Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

"Taakstraf Max Verstappen doet onze raceklasse onrecht aan! Dit is geen passende straf!"

Uitgegeven door Peter Vader • 14 januari 2019 07:52 • Print artikel

Sam Bird is van mening dat de taakstraf van Max Verstappen om mee te kijken bij de stewards van de Formule E in Marrakesh geen recht deed aan de kwaliteiten van de serie. Verstappen kreeg deze straf van de internationale autosportfederatie FIA voor zijn actie na de GP van Brazilië, waar de Limburger na de race verhaal ging halen bij zijn rivaal Esteban Ocon, nadat de Fransman hem van de baan had gebeukt. Verstappen ging op dat moment aan de leiding.

Sam Bird en Robin Frijns

"Om voor een taakstraf naar een Formule E-race te moeten komen doet onze raceklasse onrecht aan", verklaarde Sam Bird tegen het Engelse Autosport. "Dit is een geweldige raceklasse. Het zou juist leuk moeten zijn om naar ons te komen kijken. Dit is geen passende straf."

Bird gelooft dat Verstappen's taken de verkeerde indruk gaven van Formule E. "Ik heb hem niet gezien, het is leuk dat hij hier is", zei de Brit die achter winnaar Jérôme d'Ambrosio en tweede man Robin Frijns eindigde op de derde podiumplaats. “Ik hoop dat hij het leuk vond, en ik hoop dat hij positieve feedback zal geven aan een aantal van zijn collega's."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS