Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Robin Frijns viert Koningsdag met een overwinning tijdens de ePrix in Parijs en voert nu ook het kampioenschap aan!

Uitgegeven door Jessica Ratering • 27 april 2019 15:47 • Print artikel

Robin Frijns viert Koningsdag met een overwinning! De Limburger heeft een topprestatie in Parijs neergezet tijdens de achtste race van het Formule E-seizoen 2019. Niet alleen de overwinning van de Paris E-Prix 2019 schrijft de Nederlander op zijn naam, maar hij mag nu ook zich leider in het kampioenschap noemen.

Robin Frijns winnaar Formula E-Prix Parijs 2019


De race in Parijs kenmerkte zich door regen. De wedstrijdleiding besloot om de race te beginnen achter de safety car. De baan was op bepaalde plekken nog erg nat. Op de eerste startrij stonden de beide Nissan e.dams. Frijns sloot aan op de derde plek. De eerste uitvaller was wedstrijdleider Oliver Rowland, waardoor Frijns een plek kon opschuiven. De jacht op de eerste plaats werd toen geopend en Robin ondernam meerdere pogingen om Sebastian Buemi in te halen. Tijdens één van deze pogingen was er contact met Buemi, waardoor Frijns schade aan zijn voorvleugel opliep. Dit heeft echter geen invloed gehad op het eindresultaat.

Tijdens deze 45 minuten durende race belandde de ene na de andere coureur in de muur. De baan werd behoorlijk nat tijdens een fikse regen- en hagelbui. Waardoor meerdere coureurs de controle over hun auto’s verloren. Meerdere keren besloot de wedstrijdleiding om een full course yellow uit te roepen. Slechts eenmaal werd de safety car ingezet. Dit gebeurde op een moment dat Frijns aan de leiding lag en 4,5 seconden voor André Lotterer reed. Dit tijdverschil werd ingelopen door Lotterer na de komst van de safety car. In de eindfase zaten alle auto’s weer dicht op elkaar waardoor het een sensationele en spannende wedstrijd werd tot aan de laatste meters.

De laatste coureur die uiteindelijk zijn auto in de muur parkeerde was Alex Lynn. De wedstrijdleiding koos voor een plaatselijke gele vlag, maar moest toch terugkomen op dit besluit toen een full course yellow volgde. Uiteindelijk kon Frijns zijn bolide als winnaar naar de finish rijden. Als tweede kwam André Lotterer langs het zwart-wit geblokt en derde werd Lotterer’s landgenoot Daniël Abt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS