Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Robin Frijns is een echte racer: "Ik ben echt heel blij met de resultaten. Het was..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 januari 2019 06:16 • Print artikel

In de letterlijk ‘hottest’ Formule E-race tot nu toe heeft titelverdediger Audi Sport ABT Schaeffler zijn eerste podiumplaats van het seizoen behaald. Sam Bird van het Audi-klantenteam Envision Virgin Racing boekte in Santiago de Chile de eerste overwinning met een Audi e-tron FE05. Zijn teamgenoot Robin Frijns eindigde als vijfde. Daniel Abt maakte het Audi-succes compleet met de derde stek.

Robin Frijns

Vanaf het begin van het raceweekend was de nieuwe Audi e-tron FE05 de auto waar het tijdens deze race om draaide. Lucas di Grassi behaalde onder zware omstandigheden prompt de snelste tijd in de eerste vrije training op het nieuwe stratencircuit in het O'Higgins Park, Santiago de Chile. Beide coureurs uit het Audi Sport ABT Schaeffler-team kwalificeerden zich in de top zes voor de Super Pole-kwalificatie, waarin Lucas di Grassi 'de beste ronde' van zijn Formule E-carričre wist te rijden. Met een indrukwekkende marge van 0.526 seconden reed de Braziliaan weg van de rest van het veld.

Verzengende temperaturen
Teamgenoot Daniel Abt startte de race vanaf de derde startplek. Hij finishte bij een verzengende temperatuur, die opliep tot 37 graden Celsius in de schaduw, eveneens als derde en vergaarde zo de eerste podiumpunten in het Formule E-seizoen 2018/2019. Abt verdiende ook een extra punt voor de snelste raceronde.

Terugvechten vanaf laatste plek
Lucas di Grassi verloor zijn poleposition na een overtreding in de uitloopronde tijdens de kwalificatie en werd teruggezet naar de laatste startplek. In de race vocht de Braziliaan zich terug van de tweeëntwintigste positie op de grid naar de negende plaats. Helaas wierp een tijdstraf, na een botsing, hem terug naar een puntloze twaalfde plek. '

Robin Frijns P5
Sam Bird van het Audi-klantenteam Envision Virgin Racing won de race in Santiago de Chile. Zijn teamgenoot Robin Frijns rondde de sterke prestaties van de Audi e-tron FE05 af met een keurige vijfde plaats en wederom veel punten na zijn tweede finishplek tijdens de vorige race in Marrakesh. "Nadat we gestart waren vanaf de 15e plek, finishten we op P5. Ik ben echt heel blij met de resultaten. Het was een goed weekend voor het team met mijn teamgenoot Sam Bird, die de race won."

De volgende ronde van het Formule E-seizoen wordt op 16 februari verreden in Mexico-Stad. Daniel Abt behaalde op dit circuit vorig jaar zijn eerste overwinning in de Formule E en legde daarmee de basis voor het winnen van het kampioenschap bij de constructeurs.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS