Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Robin Frijns had altijd het doel om terug te keren: "Audi was niet echt de beslisser, ik ben wel blij dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 oktober 2018 09:48 • Print artikel

Robin Frijns werd recent aangekondigd bij het Formule E-team van Envision Virgin Racing. De Limburger geeft nu toe dat het altijd zijn doel was om met een competitief team in de Formula E terug te keren. De Audi-fabriekscoureur moest vertrekken bij MS Amlin Andretti, nadat BMW haar betrokkenheid bij het team vergrootte. Komend seizoen keert Frijns naast Sam Bird weer terug in het kampioenschap.

Robin Frijns portret

“Ik denk dat ik een behoorlijk goed seizoen had in seizoen 3, met een sterke teamgenoot en tegenstrever als Felix Da Costa”, zei de coureur tegen E-racing365. “Ik zocht steeds naar een manier om terug te komen met een team dat heeft aangetoond dat het de laatste vier jaar competitief was.” De deal kwam volgens de Nederlander niet via Audi tot stand, die de aandrijving gaat leveren aan het team. Volgens Robin Frijns kwam deze rechtstreeks met het team tot stand.

“Het was eigenlijk Envision en Virgin Racing die de beslissing namen”, vertelde de coureur. “Audi had niet echt de leiding hierin, het was echt het team wat de coureurs koos. Ik ben natuurlijk wel gewoon blij dat Audi erbij betrokken is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS