Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Robin Frijns denkt dat hij een voordeel heeft: “De gegevens uit de simulator laten zien dat we.."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 februari 2020 20:37 • Print artikel

De E-Prix race op het Autódromo Hermanos Rodriguez in Mexico is één van de hoogtepunten op de Formule E-kalender. De omloop is het enige permanente circuit van het seizoen en de sfeer, vooral in het stadion, is er uniek. Ieder jaar trekt de elektrische formuleklasse zo’n 40.000 bezoekers en de rijders kunnen de reacties van de enthousiaste fans vanaf de tribunes horen. Ook de Nederlander Robin Frijns, rijdend voor het Audi-klantenteam Envision Virgin Racing, kijkt uit naar het evenement.

Robin Frijns Audi Envision


Envision Virgin Racing komt met coureurs Robin Frijns en Sam Bird in Mexico in actie. Frijns kijkt uit naar het komende evenement: “De aanpassingen aan het circuit maken het racen een stuk spannender en ik denk dat er dit keer meer mogelijkheden zijn om in te halen", zei Robin Frijns. "De gegevens uit de simulator laten zien dat we in de Peraltada-bocht de hoogste snelheden behalen. Daarmee rijden we echt op de limiet. Het wordt een prachtige race en ik denk dat het een voordeel voor mij is dat ik in de latere kwalificatiegroep start.”

De race start op zaterdag om 16.00 uur lokale tijd (23.00 uur Nederlandse tijd) en is live te zien via Eurosport en Ziggo Racing.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS