Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Porsche geeft de voorkeur aan haar eigen coureurs voor de Formule E: "Ons eerste doel is om loyaal te zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 mei 2018 21:35 • Print artikel

Porsche lijkt er op dit moment de voorkeur aan te geven om coureurs van haar voormalige LMP1-team in te zetten, wanneer het merk in het Formule E-kampioenschap gaat stappen. De fabrikant komt in het zesde seizoen naar het kampioenschap en start in januari 2019 met testen. Het is nog niet bekend welke coureur het ontwikkelingswerk voor zijn rekening gaat nemen, maar teambaas Andreas Seidl zegt dat het één van de zes LMP1-coureurs gaat worden.

Porsche logo

“Bij Porsche is ons eerste doel om loyaal te zijn naar de coureurs die we aan boord hadden in het LMP1-programma”, zei Seidl tegen e-racing365. Dit zijn respectievelijk Nick Tandy, Andre Lotterer, Neel Jani, Earl Bamber, Timo Bernhard en Brendon Hartley. “Laten we zeggen dat dat altijd het doel is. Maar tegelijkertijd, dat is duidelijk, als je een beroep moet doen of ik moet bepalen of we het risico nemen en we gaan voor de coureurs zonder Formule E-ervaring of voor die met wat Formule E-ervaring. Hoewel, dat is een beslissing die we op een later moment maken en er is geen haast om dat te doen.”

De Porsche aandrijving gaat vanaf september of oktober getest worden, voordat men de aandrijving in het Gen2-chassis inclusief de batterijen gaat monteren. In het daarop volgende januari begint Porsche met de privétests. “Al het basistestwerk wordt door de jongens gedaan die we binnen de Porsche-familie hebben. Ze zijn alle zes nog op één of andere manier aan ons gelinkt”, zei Siedl. “Tegelijkertijd moet ik afwegen, wanneer we een beter begrip van de Formule E krijgen, of het dan wijs is om het eerste seizoen in te gaan met twee coureurs die geen Formule E-ervaring hebben. Dat is iets wat we nog niet besloten hebben, maar we hebben de tijd.”

Andreas Seidl
Andreas Seidl

Van de zes coureurs is alleen Andre Lotterer degene die ervaring in de Formule E heeft. De coureur rijdt voor Techceetha en heeft al twee keer op het podium gestaan in acht races. Jani reed twee races in Hong Kong en verliet daarna het programma van Dragon. Hartley rijdt nu Formule 1 voor Toro Rosso en testte de Venturi FE-auto in augustus.

Formula E Spark prototype

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS