Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Oliver Rowland aangetrokken als vervanger Alexander Albon; "Het is een eer om..."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 1 december 2018 16:07 • Print artikel

Oliver Rowland gaat volgend seizoen uitkomen in de Formule E voor het team van Nissan e.dams. De Brit is de vervanger van Alexander Albon, die op het laatste moment alsnog naar Formule 1-team Toro Rosso is verhuisd.

Oliver Rowland

Albon had eerder al getekend voor het Formule E-team, maar Toro Rosso was actief bezig om zijn contract bij e.dams. af te kopen. Het team ging dus al op zoek naar een vervanger en kwam uiteindelijk bij Oliver Rowland uit.

De Brit gaat plaatsnemen naast voormalig Toro Rosso-coureur en Formule E-kampioen Sebastien Buemi en Rowland laat weten zin te hebben in de nieuwe uitdaging: “Het Formule E-kampioenschap kent een aantal topcoureurs en het is een eer om tegen deze mannen te mogen rijden. We gaan een nieuw en geweldig tijdperk in en Nissan gaat zijn debuut maken, iets waar ik een deel van kan zijn. Ik zie de samenwerking met Buemi als een mooie kans en ik doe er alles aan om mezelf te meten aan de beste coureurs in de sport.”

Voor Rowland wordt het zijn eerste volledige seizoen in de Formule E. In het seizoen 2015-2016 reed hij al eens een race, toen verving hij Nick Heidfeld.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS