Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

OFFICIEEL: Porsche onthult haar eerste Formule E-coureur voor seizoen 2019/20

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 december 2018 11:49 • Print artikel

Porsche heeft de eerste coureur voor de Formule E bekend gemaakt. Het Duitse merk maakt in 2019/20 haar intrede in de elektrische raceklasse en Neel Jani is de eerste coureur die is vastgelegd. De Zwitser is al sinds 2013 in dienst bij de autofabrikant uit Weissach. Jani reed al eerder in de elektrische raceklasse voor Dragon Racing, maar keert nu dus terug.

Porsche Neel Jani

Jani vertrok bij het team toen de alliantie tussen Porsche en het team verbroken werd. De 35-jarige Jani, die na zijn LMP1-programma bij het Duitse merk terugkeerde naar Rebellion Racing, bleef altijd fabriekscoureur bij Porsche. “Zonder twijfel is Neel de juiste man voor onze nieuwe technologische trendsettende programma”, reageert Fritz Enzinger, vice-president van Porsche Motorsport. “Hij draagt niet alleen snelheid bij, maar ook een enorme ervaring in de Formule-auto’s. Hij heeft al in de Formule E gereden en heeft zichzelf goed gevestigd in Weissach, als ontwikkelingscoureur.”

Daarmee is Neel Jani bij het tweede programma betrokken, na het LMP1-programma van de Duitse autofabrikant. Met deze campagne won Jani in 2016 Le Mans en de FIA WEC-wereldtitel. “Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe taak”, zei de Zwitserse coureur. “Voor de tweede keer onderdeel zijn van een compleet nieuw Porsche Motorsport-programma, direct vanaf het begin, betekent veel voor me. De uitdagingen van de techniek en rijden zijn groot en onze sterke Formule E-tegenstanders hebben significante voordelen in ervaringen. Er is veel werk te doen voor de roll-out.”

De tweede coureur van het team moet nog bekend gemaakt worden. De verwachting is dat Porsche gaat kiezen voor Brendon Hartley. De coureur die ontslagen werd bij Toro Rosso, is in die periode ook fabriekscoureur bij het Duitse bedrijf.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS