Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

OFFICIEEL: Nyck de Vries rijdt voor Mercedes in de Formule E: "Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 september 2019 15:01 • Print artikel

Nyck de Vries is komend seizoen een van de twee coureurs bij Mercedes in de Formule E. Het Duitse merk doet aankomend seizoen 2019/20, dat start in november voor het eerste deelname aan de elektrische klasse. Bij het team wat met de officiële naam Mercedes-Benz EQ Formula E Team door het leven gaat, wordt de Fries collega worden van Stoffel Vandoorne. Beide coureurs stonden in het verleden onder contract bij McLaren.


“Aankondiging. Ik voeg me bij Mercedes Benz EQ Formule E Team voor het aankomende FE-seizoen”, reageerde De Nederlander. “Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging en hoofdstuk in mijn carrière. Dank je wel voor de kans.”

De jonge coureur uit Friesland, die op dit moment in de Formule 2 rijdt, is op weg naar de titel in deze klasse en leek zijn hoop gevestigd te hebben op een plek in de Formule 1. De kansen op een stoeltje in de hoogste klasse van de autosport lijken voor volgend jaar beperkt, waardoor dit een goed alternatief is. Het debuut van de Nederlander is op 22 november in Saoedi-Arabië, waarna Nyck een week later het finale weekend van de Formule 2 rijdt.

Met de komst van De Vries rijden er twee Nederlanders in de Formule E. Robin Frijns rijdt in het kampioenschap voor Envision Virgin Racing.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS