Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

OFFICIEEL: Formule E is het eerste autosportkampioenschap met een hoofdsponsor! Deal van € 12,5 miljoen?

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 januari 2018 13:54 • Print artikel

De Formule E heeft een nieuwe titelsponsor. In London werd ABB Groep aangekondigd als hoofdsponsor van het elektrische kampioenschap. De nieuwe samenwerking tussen de FE en ABB is de eerste keer dat een kampioenschap een titelsponsor heeft. Het gerucht gaat dat het contract een waarde van tenminste 12,5 miljoen euro.

Lucas di Grassi


ABB is pionier en technologieleider op het gebied van de industriële digitalisatie. Het bedrijf is een multinational met haar hoofdkantoor in Zürich. De Zwitserse stad is in juni voor het eerst gastheer van een E-Prix. Het is het eerste race-evenement dat gehouden wordt nadat in 1954 de autosport in het land verboden werd.

"Dit is een historische dag voor de Formule E en ik ben vereerd om ABB, met haar achtergrond en expertise op het gebied van elektrisering en digitale technologie, als titelpartner van het kampioenschap te verwelkomen", zegt Alejandro Agag, de oprichter en directeur van de Formule E. "Onze twee bedrijven zijn synoniem voor het verleggen van grenzen. Samen, als partners, gaan we baanbrekende technologieën op wereldwijde schaal aan de fans en klanten van het ABB FIA Formule E Kampioenschap tonen."

ABB Group-directeur Ulrich Spieshofer was bij de bekendmaking van de deal aanwezig. Spieshofer gelooft dat twee significante voorstanders van elektrische engineering en e-mobiliteit samenkomen. "We zijn extreem blij om partner van de Formule E te zijn. Vandaag komen twee pioniers samen. ABB en Formule E passen bij elkaar als koplopers op het gebied van de laatste elektrische en digitale technologie. Samen gaan we de volgende fase schrijven van deze opwindende sport."

Ook FIA-president Jean Todt reageerde op de deal tussen de twee partijen. "De Formule E groeit door en bovenop het sportieve en technische succes, is het enthousiasme van deze nieuwe discipline voelbaar."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS