Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nyck de Vries ruikt aan podium: "Ik miste de kans om de Attack Mode te gebruiken, dit kostte me bijna..."

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 22 november 2019 20:09 • Print artikel

Nyck de Vries is in zijn eerste Formule E race in Saoedi-Arabië als zesde gefinisht. De nieuwkomer in de Formule E reed een zeer goede kwalificatie en mocht mee doen voor de superpole ronde. Daar kwam de Nederlander in zijn Mercedes tot de derde tijd. In de race leek het er even op dat het podium er in kon zitten voor De Vries, maar hij kwam net te kort.

Nyck De Vries

“Wat een fantastische eerste racedag. Pole in de kwalificatiegroep en dan derde in de superpole ronde dat is geweldig. Punten voor ons door mijn zesde plek en Stoffel op het podium, daar kunnen we zeer tevreden mee zijn", was de reactie van Nyck de Vries. "We waren tijdens de kwalificatie iets in het voordeel, omdat we pas in groep drie en vier in actie kwamen, maar al met al was het een goed resultaat."

"Ik ben super blij voor het team dat we dit avontuur op zo'n positieve konden beginnen. Ik wil altijd winnen, dus ben wel een beetje teleurgesteld over mijn eigen resultaat. Ik had liever wat dichter bij Stoffel gezeten, want ik weet zeker dat er meer in had gezeten. Ik raakte Andre Lotterer en ik miste de kans om de Attack Mode te gebruiken, dit kostte me bijna twee seconden. Ik kon de Attackmode niet gelijk gebruiken en moest het later nog een keer proberen. Voor nu ben ik tevreden met het resultaat, maar het doel ligt veel hoger. We gaan hard aan de slag om ons te verbeteren, want dit was nog maar het begin”, aldus de Nederlander.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS