Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nyck de Vries kanshebber voor een FE-stoeltje? Nyck testte met NIO op Calafat

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 september 2018 19:35 • Print artikel

Nyck de Vries lijkt een kanshebber voor een zitje volgend jaar bij het Formule E-team van NIO, nadat hij eerder deze week testte met het team in Spanje. De Formule 2- en FIA WEC-coureur had zijn eerste test met het team in Calafat. Het team evalueert een aantal coureurs voor haar programma.

Nyck de Vries

Nyck de Vries heeft al vaker in FE-autoís getest, maar het is nog nooit van een deelname aan een E-prix gekomen. De eerste test van de 23-jarige inwoner van Friesland was alweer in 2014, toen hij in dat jaar en het jaar daarop meerdere keren voor Spark Technologies testte. In januari reed de coureur nog tijdens de rookietest voor Audi Sport ABT Schaeffler. Toen kreeg De Vries slechts beperkte tijd in de auto door een simulatieprobleem van het team met een van de autoís van Lucas di Grassi.

Naast De Vries hebben volgens het Amerikaanse E-Racing365 ook Oliver Rowland, Loic Duval en Tom Dillmann een uitnodiging gekregen om in de ontwikkelingsauto te rijden. Daarnaast hebben de vaste coureurs Oliver Turvey en Luca Fillipi inmiddels plaatsgenomen in deze auto, waardoor het aantal coureurs die met de auto ervaring opgedaan hebben op zes staat.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS