Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nyck de Vries, een aanstormend talent voor het Mercedes-Benz EQ Formula E Team: "Speciaal gevoel en vereerd"

Uitgegeven door Peter Vader • 12 september 2019 06:32 • Print artikel

Met het coureursduo Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries begint het Mercedes-Benz EQ Formula E Team in zijn debuutseizoen met een ervaren piloot in de Formule E en een aanstormend talent. Voor Stoffel Vandoorne is het na zijn debuutjaar met HWA RACELAB het tweede seizoen in de elektrische raceserie. Tegelijkertijd kan hij terugkijken op de ervaring van 41 Grands Prix in de Formule 1. "Ik ben dolblij om bij Mercedes te komen," zei Stoffel Vandoorne. "Vorig jaar kon ik al ervaring opdoen in de serie met HWA. Nu ben ik erg blij dat ik officieel tot de Mercedes-familie behoor. De toetreding van Mercedes is een geweldige kans voor ons allemaal", aldus Vandoorne. "De auto ziet er fantastisch uit. Ik kijk er naar uit om te zien wat we als team kunnen bereiken. Het potentieel is enorm en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan."

Mercedes E Stoffel Vandoorne


Nyck de Vries begint aan zijn debuutseizoen in de Formule E. Hij leidt momenteel, vier races voor het einde van het seizoen, het FIA Formule 2-kampioenschap. De finale zal een week na het Formule E-debuut van Nyck plaatsvinden, als onderdeel van de Formule 1-seizoensfinale in Abu Dhabi. "Het is een heel speciaal gevoel om in de Formule E voor Mercedes-Benz EQ actief te zijn, en ik ben vereerd dat het team mij heeft gekozen als een van de twee coureurs", zei De Vries. "Formula E is een geweldig platform dat zich al naast de Formule 1 als één van de grootste en meest professionele raceseries heeft gevestigd. Het is een geweldige kans, waarvoor ik Mercedes erg dankbaar ben. Het team heeft me heel goed opgenomen en het is heel leuk om met hen te werken", zei Nyck de Vries. "Maar uiteindelijk hangt het af van de prestaties op het circuit, zodra het seizoen begint. Het is allemaal vrij nieuw voor mij. Daarom heb ik eerlijk gezegd niet nagedacht over het stellen van een doel voor mijn debuutseizoen. Natuurlijk wil Mercedes ooit vechten voor de overwinning en titels. Hopelijk gebeurt dit eerder in plaats van later. Maar tot dan verwachten ik en het team dat er een enorme leercurve zal zijn om daardoor competitief te worden."

Mercedes E Nyck de Vries


Nyck de Vries kent zijn nieuwe teamgenoot al vele jaren van hun gedeelde tijden in het karting. "De autosportfamilie is vrij klein en je kent elkaar al op jonge leeftijd", zei De Vries. "Ik kijk ernaar uit om in hetzelfde team met Stoffel te rijden. Hij heeft veel ervaring en is een geweldige coureur. Ik hoop dan ook dat ik veel van hem kan leren, zodat we samen het best mogelijke resultaat voor het team kunnen behalen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS