Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nico Rosberg onthult dat hij geïnvesteerd heeft in de Formule E en mede-aandeelhouder is

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 april 2018 21:13 • Print artikel

Nico Rosberg heeft onthuld dat hij heeft geïnvesteerd in het Formule E-kampioenschap, terwijl hij bekend maakte dat hij volgende maand een demonstratie met de nieuwe FE-auto gaat geven. De wereldkampioen Formule 1 van 2016 heeft naar verluid vorige zomer al geïnvesteerd in de elektrische klasse. De coureur bezocht afgelopen juli het kantoor van de FE in London. De demonstratie van Rosberg gaat voorafgaande aan de E-Prix van Berlijn plaatsvinden. De coureur gaat ongeveer 10 minuten in de Gen2-auto rijden.

Nico Rosberg Mercedes

“Ik ben echt blij dat ik achter het stuur van de Gen2-auto mag plaatsnemen”, zegt de voormalig F1-coureur. “Het wordt een gave ervaring om in de high-performance e-moblity auto plaats te nemen en laten we gaan kijken of ik het nog in me heb. Het maakt het zelfs meer speciaal dat ik in staat ben om dit te doen tijdens de E-Prix van Berlijn, omdat ik er altijd van gehouden heb om in mijn thuisland Duitsland, te rijden."

"Sinds mijn 'pensioen' ben ik erg geïnteresseerd in de e-mobiliteitsbeweging en het heeft potentieel en een positieve impact op onze samenleving en onze planeet. Daarom geloof ik in het potentieel van de Formule E en ben ik een tijdje geleden aan boord gekomen als investeerder.”

Volgens FE-directeur Alejandro Agag was het een fantastisch moment dat een F1-kampioen aan boord kwam als investeerder. “Om een naam als Rosberg voor de Duitse fans in Berlijn, te zien plaatsnemen achter het stuur van een Gen-2-auto is een fantastisch moment voor de klasse. Hij is zo’n ongelofelijke ambassadeur voor de mondiale motorsport en een waar kampioen. Dus is het een ook een versterking van het FIA Formule E-kampioenschap dat Nico een investeerder en aandeelhouder van de Formule E is.”

Dat de Duitser een aandeelhouder is geworden in het kampioenschap, betekent niet dat hij in de toekomst geen rol bij Mercedes op zich kan gaan nemen. Sommige coureurs, maar ook het team van Techeetah, hebben geïnvesteerd in het kampioenschap.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS