Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Mark Webber vindt het lastig te zeggen: "De raceauto's zullen over tien jaar erg anders zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 juni 2018 09:15 • Print artikel

Met de komst van Porsche, Mercedes en Nissan naar de Formule E blijft het kampioenschap groeien en groeien. De competitie in het kampioenschap en de huidige groei van de serie is enorm. Toch heeft Mark Webber moeite om in te schatten waar de Formule E over tien jaar staat.

Formule E


“Dat is onmogelijk", zegt Webber tegen Motorsport Week. “De curve waar we in zitten, de acceleratie van de curve wat betreft de zakelijke kant, de kant van de entertainment, het overbrengen van technologie naar straatauto's. In tien jaar tijd gaat er veel nieuws komen."

“Voor ons bij Porsche praten we over een duidelijk merk. Het is een perfecte synergie met de Mission E-auto die eraan komt en de Formule E. De elektromobiliteit en de investeringen voor de straatauto's en de raceauto's zullen over tien jaar erg anders zijn."

Wat betreft de komst van Porsche naar de Formule E is de Australiër niet zeker of hij een rol in het programma gaat krijgen. “Dat is nog niet zeker, maar natuurlijk heb ik altijd mijn Porsche-pet op. Ik wil dat ze het goed doen” zegt de voormalig F1-coureur. “We hebben fantastische mensen die ons al adviseren. Het is nog wat ver weg, maar op het moment zit iedereen op de juiste plek om het werk gedaan te krijgen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS