Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Leider in het FE-kampioenschap Jean-Eric Vergne wil jagen op zijn titel-rivalen in plaats van gejaagd worden...

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 mei 2018 12:07 • Print artikel

Formule E-kampioenschapsleider Jean-Eric Vergne zegt dat zijn aanpak voor de rest van het seizoen 2017/18 is om te rijden alsof hij jaagt op zijn titel-rivalen. De Techeetah-coureur heeft 31 punten voorsprong op zijn naaste rivaal Sam Bird en er zijn nog vier races te gaan. Achter Bird komt Felix Rosenqvist op nog eens 30 punten achterstand.

Formule 1 2018 jean-Eric Vergne


“Alles kan nog gebeuren en ik wil mijn team niet laten geloven dat we het kampioenschap gewonnen hebben. Zowel bij de coureurs als de fabrikanten”, zei Vergne tegen het Engelse Autosport. “Het is altijd beter om in de positie te zitten om op iemand te jagen dan opgejaagd te worden. Dus ook ik ben nu degene waarop gejaagd wordt, maar nog steeds jaag ik liever op de anderen. Elke keer als ik bij een race aankom, denk ik dat Sam of Felix of wie dan ook hetzelfde aantal punten als ik hebben. Dan wil ik met meer punten dan hen vertrekken. Zo simpel is het.”

Ondanks dat de Fransman goed scoorde tijdens zijn thuisevenement in Parijs en een voordeel heeft van meer dan een volledig raceweekend ten opzichte van Bird, wil Vergne zich nog niet als titelfavoriet bestempelen. Als Vergne de titel dit jaar wint, dan is hij alweer de vierde kampioen in vier seizoenen. Daarnaast wordt het voor de Techcheetah-coureur zijn eerste kampioenschap, nadat hij in 2010 de titel won in de Formule 3.

“Ik wil niet over de titel denken”, zei de FE-coureur. “Het is nog ver weg en ik bekijk het per race. En in de Formule E kan alles gebeuren, je kunt 29 punten in een weekend scoren. Als ik een slecht weekend heb en Sam heeft een fantastisch weekend, dan is hij er weer. Dus wil ik het team niet laten denken dat we kunnen ontspannen. Ik push ze nog steeds enorm, tot de laatste race. Dit is hoe we het gaan doen!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS