Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Jaguar Racing onthult generatie 2 Formule E-bolide - Nelson Piquet jr: “Het is geweldig om te zien..."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 20 september 2018 04:11 • Print artikel

Panasonic Jaguar Racing heeft vandaag haar bolide voor het komende Formule E-seizoen gepresenteerd. Met de Jaguar I-TYPE 3 wil het team de volgende sprong naar de top van de elektrische raceklasse maken. De nieuwe bolide moet sneller en efficiënter worden dan haar voorganger.

Jaguar I-Type 3

Het nieuwe model zal een grotere actieradius hebben en bezit 800 nieuwe onderdelen. De aandrijflijn is 25% efficiënter en het piekvermogen ligt op 250kW (335 pk). Dat, terwijl het gewicht gelijk blijft.

Ook de batterijtechnologie is verbeterd, waardoor het team, net als de andere teams, aankomend seizoen niet meer hoeft te voldoen aan de verplichte autowissel halverwege de race. Verder mogen de teams iedere race één keer de attack modus inschakelen. Met deze modus krijgt de auto een tijdelijke boost naar 225kW in speciaal toegewezen zones.

Jaguar-I-Type 3

“Jaguar Panasonic Racing heeft in korte tijd grote stappen gemaakt in de Formule E", zei James Barclay, teambaas van Panasonic Jaguar Racing. "We verwachten dat de nieuwe generatie met twee bolides en de veranderde reglementen er voor gaan zorgen dat we een enorm spannend seizoen gaan krijgen; iedereen start praktisch gezien weer op nul. We geloven dat we het eerste team zijn die het motorblok in eigen huis ontwikkelen en dat geeft ons de maximale controle over het design en de ontwikkeling, wat een groot voordeel voor ons kan zijn. De technologie verbetert zich snel en de 'Generation 2'-bolides zullen een goede indicatie geven van wat er mogelijk is met elektrische racewagens. We zijn ook blij dat we Evans en Piquet jr. weer in onze line-up hebben. De consistentie, kennis, ontwikkelingen en snelheid van de coureurs moeten er voor zorgen dat we komend seizoen in de top mee kunnen draaien.

“Ik ben al sinds seizoen 1 aanwezig in de Formule E en ben met de bolides mee-ontwikkeld", liet Nelson Piquet jr. optekenen. "Het is geweldig om te zien hoe snel de klasse zich heeft ontwikkeld en hoe snel de nieuwe bolides gaan worden. Ik ben benieuwd hoe de grotere, snellere wagens gaan reageren op de smalle straten waar we op rijden."

“Vorig seizoen haalde we ons' eerste podium in Hong Kong", blikte Mitch Evans terug. "Het team heeft hard gewerkt om de wagen competitief te maken. We hebben hoge doelstellingen voor het komende seizoen.”

Het team beleefde vorig seizoen met de I-TYPE 2 haar beste seizoen in de Formule E. Mitch Evans en Nelson Piquet jr. blijven de vaste rijders van het team en Ho-Pin Tung zal wederom de reservecoureur zijn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS