Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Jaguar kiest DHL als wereldwijde logistiek partner van het Jaguar I-PACE e-TROPHY-kampioenschap

Uitgegeven door Johan Vis • 15 februari 2019 16:04 • Print artikel

Jaguar Racing heeft DHL gekozen als Global Logistics Partner van de Jaguar I-PACE eTROPHY. In het eerste seizoen verzorgt de wereldwijd toonaangevende logistiek dienstverlener al het transport van en naar de races in negen wereldsteden. De Jaguar I-PACE eTROPHY is het eerste kampioenschap ter wereld voor volledig elektrisch aangedreven productieautoís.

Jaguar I-PACE e-TROPHY DHL

DHL gaat de volledige logistiek en het transport verzorgen van alle raceautoís in de Jaguar I-PACE eTROPHY, de ABB-laadsystemen, de werkplaatsuitrustingen en reserveonderdelen. DHL heeft meer dan 35 jaar ervaring met logistieke dienstverlening in de autosport, onder meer met het transport voor alles van het ABB FIA Formule E-kampioenschap.

Jaguar Racing en DHL hebben samen een multimodale logistieke oplossing ontwikkeld met transport over land, over zee en door de lucht om alle autoís en equipment van de teams veilig, efficiŽnt en op tijd af te leveren. Door vroegtijdig overleg kon DHL het totale transport van het kampioenschap inperken van twee vliegtuigen tot een enkel Boeing 747-800- vrachtvliegtuig. Beide ondernemingen werken samen verder aan nieuwe, op maat gemaakte verpakkings- en transportoplossingen die de hoeveelheid vracht beperken en de ecologische voetstap van het kampioenschap minimaliseren.

Deze uitgebreide samenwerking is gebaseerd op de al 23 jaar durende relatie van Jaguar Land Rover en DHL voor transport van autoís van de fabrieken naar de klanten overal ter wereld.

Jaguar schrijft geschiedenis met Ďs werelds eerste kampioenschap voor volledig elektrisch aangedreven autoís. De eerste race van het kampioenschap vond in december 2018 plaats in de historische stad Ad Diriyah in Saoedi-ArabiŽ.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS