Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Het aan Mercedes gelieerde HWA op het punt om toetreding tot de Formule E aan te kondigen

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 april 2018 06:20 • Print artikel

HWA gaat later dit jaar haar toetreding tot het Formule E-kampioenschap aankondigen, waarmee de grid in seizoen 5 tot 22 auto’s groeit. Het aan Mercedes gelieerde bedrijf gaat naar alle waarschijnlijkheid, voorafgaande aan de E-Prix van Berlijn haar deelname bekend maken.

Formula E

HWA gaat, zo meldt E-Racing 365, met een klantenaandrijving gaan rijden, met de ervaring die men dit jaar met Venturi opdoet. Diverse HWA-engineers draaien dit seizoen mee bij het team uit Monaco. Daarnaast werkt HWA met de ZF Group, die vanaf volgend seizoen aan zowel Venturi als HWA de aandrijving gaat leveren. De verwachting is dat de aandrijving bij het Duitse team gewijzigd gaat worden van Venturi naar ZF.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of HWA ook betrokken wordt bij de volledige fabrieks-inzet van Mercedes. De geruchten gaan echter dat het team operationeel en direct gelieerd gaat zijn aan de Mercedes High Performance fabriek in Northampshire.

HWA CEO Ulrich Fritz zet de laatste punten op de i, voor haar entree. Het lijkt er op dat zowel Maro Engel als Edoardo Mortara, die nu bij Venturi rijden mogelijke coureurs bij het team kunnen gaan worden.

Andere coureurs die overwogen worden zijn Gary Paffett, Pascal Wehrlein, Max Günther, Paul di Resta en Lucas Auer.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS