Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

GERUCHT: Formule E-teammanager Porsche vertrekt naar de Formule 1

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 november 2018 10:44 • Print artikel

Voormalig LMP1-teambaas en de man die het Formule E-project van Porsche leidt Andreas Seidl gaat na zes jaar het bedrijf verlaten, zo gaan de geruchten in de Duitse media. Door de autofabrikant uit Weissach is het bericht nog niet bevestigd.

Porsche LPM1


Volgens het Duitse Motorsport Aktuell is de Duitser reeds vertrokken bij Porsche en schijnt hij al ergens een baan in de Formule 1 voor 2019 te hebben gevonden. De 42-jarige Seidl zat achter het succes van het merk in het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans, die van 2015 tot en met 2017 gewonnen werd. Seidl leidde na het vertrek uit het endurance kampioenschap het Formule E-project en leidde het team uit het WEC bij het ontwikkelen van de aandrijving.

Mogelijk dat Porsche Motorsport vice-president Fritz Enzinger het project tijdelijk gaat overnemen tot er een nieuwe teambaas is. Andere mogelijkheden zijn Carlo Wiggers, hoofd van het teammanagement, race-engineer Kyle-Wilson Clarke of teamchef Amiel Lindsey die de taken waar kunnen nemen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS