Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Gefrustreerde Neel Jani vertrekt uit FIA WEC; de Zwitser wil geen veldvulling zijn: "We hebben geen kans"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 maart 2019 10:03 • Print artikel

Neel Jani vertrekt aan het einde van het FIA World Endurance Championship-seizoen en gaat zich volledig op de Formule E richten. De Zwitser heeft dit jaar een zwaar jaar met Rebellion Racing in de LMP1, waarbij zijn beste resultaat de derde plek in Fuji was.

Neel Jani

Tijdens de 1.000 Mijl van Sebring kwam de tegenvaller al na 15 minuten toen versnellingsbaksproblemen opspeelden en teamgenoot Mathias Beche net over de helft van de race crashte. Jani zegt nu dat de aankomende 24 uur van Le Mans zijn voorlopig laatste optreden in het FIA WEC is.

“Na Le Mans stop ik”, bevestigde de Rebellion-coureur tegen het Engelse Autosport. “Mijn focus wisselt naar de Formule E. Ik heb mijn prioriteiten bepaald. Als een merk als Porsche je de kans geeft om hun auto’s te racen, dan moet je volledige toewijding geven. Voor mij was dat nooit een vraag.”

Daarbij geeft Jani ook toe dat de privéteams in de LMP1 niet kunnen strijden met Toyota, een onderdeel van de beslissing was. “We hebben hier geen kans”, vertelde de Zwitser. “We zitten hier alleen maar om die anderen niet te laten winnen. Dat is niet mijn doel wat betreft het racen. Ik hou van het kampioenschap, ik hou van de races, ik hou van de paddock. Het was daarom geen makkelijke beslissing, maar dat is hoe het soms gaat. Het betekent niet dat ik nooit terugkom. Ik ben er niet blij mee, maar ik ben ook niet niet blij. Zeker het geeft niet dezelfde kick als ik de laatste vier jaar bij Porsche had.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS