Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

FOTO'S: Panasonic Jaguar Racing onthult nieuwe Jaguar I-Type 4 Formule E-auto

Uitgegeven door Johan Vis • 3 oktober 2019 12:15 • Print artikel

Panasonic Jaguar Racing onthulde de geheel nieuwe en volledig elektrische Jaguar I-TYPE 4, die de strijd aangaat in het zesde seizoen van het ABB FIA Formule E-kampioenschap. Jaguar onthulde zijn nieuwe Formule E-auto in de nieuwe geavanceerde Jaguar Design Studio in Gaydon. De nieuwe Jaguar I-TYPE 4 is voorzien van een nieuwe componenten als de elektromotor, de versnellingsbak, de omvormer, de achterwielophanging en de schokdempers. Het resultaat is een lager gewicht en een verbeterd rijgedrag en dito prestaties.

Panasonic Jaguar Racing onthult Jaguar I-Type 4 Formule E-auto

Verlaagd zwaartepunt
De nieuwe aandrijflijn is de lichtste en efficiëntste die Panasonic Jaguar Racing ooit ontwikkeld heeft. Het verlaagde zwaartepunt van de Jaguar I-TYPE 4 moet de coureurs in staat stellen meer punten en podiumplaatsen te behalen in het zesde seizoen van het ABB FIA Formule E-kampioenschap, dat uit vijftien races bestaat.

Nieuw besturingssysteem
De nieuwe aandrijflijn omvat ook een nieuw besturingssysteem, dat sneller werkt en het team in staat stelt om de software sneller door te ontwikkelen. Daarmee behoort Jaguar tot de top in de ontwikkeling van batterij-elektrische voertuigen.

Panasonic Jaguar Racing onthult Jaguar I-Type 4 Formule E-auto

James Calado nieuwe coureur Panasonic Jaguar Racing
De Britse coureur James Calado voegt zich bij Panasonic Jaguar Racing, naast Mitch Evans, die al vanaf het begin deel uitmaakt van het team. De 30-jarige Calado begon in 1999 met karten en streed tijdens zijn carrière tegen onder anderen regerend Formule E-kampioen Jean-Eric Vergne en Formule 1-coureur Valtteri Bottas. Calado won in 2017 het WEC GTE Pro-kampioenschap. Eerder dit jaar won hij in diezelfde klasse de 24 uur van Le Mans.

Castrol opnieuw partner
Panasonic Jaguar Racing maakt ook de samenwerking met nieuwe partners Castrol, LEGO en Scalextric bekend. Jaguar gebruikt de geavanceerde smeermiddelen van Castrol in de nieuwe I-TYPE 4. Jaguar Racing en Castrol hebben in het verleden samen al veel successen behaald, waaronder overwinningen tijdens de 24 uur van Le Mans en de 24 uur van Daytona. De ervaring van Panasonic Jaguar Racing met de geavanceerde smeermiddelen van Castrol wordt tevens benut bij de ontwikkeling van nieuwe elektrische modellen.

Panasonic Jaguar Racing onthult Jaguar I-Type 4 Formule E-auto

De LEGO Group en slotracebaanfabrikant Scalextric – eveneens nieuwe partners van Panasonic Jaguar Racing – brengen in het eerste kwartaal van 2020 ieder een miniatuurversie van de Jaguar I-TYPE 4 op de markt. De LEGO® Speed Champions-set omvat een Formule E Panasonic Jaguar Racing-auto van de tweede generatie én een Jaguar I-PACE eTROPHY. De set ligt vanaf 1 januari 2020 in de winkels. De Jaguar I-TYPE van Scalextric is vanaf de lente van 2020 verkrijgbaar.

Panasonic Jaguar Racing onthult Jaguar I-Type 4 Formule E-auto

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS