Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

FOTO'S: Mercedes stuurt de nieuwe Formule E-bolide voor het eerst de baan op: "Wanneer een nieuwe raceauto..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 april 2019 03:05 • Print artikel

De nieuwe Formule E-bolide van Mercedes heeft haar eerste kilometers op het circuit gemaakt. De auto kwam voor het eerst in handen van Stoffel Vandoorne en Edoardo Mortara in actie op het Italiaanse Varano. In totaal legde de elektrische raceauto een afstand van 527 kilometer af tijdens de shakedown.

Mercedes Benz EQ Formel E

“Niet alleen hebben we een belangrijke mijlpaal behaald, maar we hebben ook een solide fundering neergelegd voor de verdere ontwikkeling”, aldus het hoofd van Mercedes-Benz Motorsport, Toto Wolff. Daarmee is de volgende stap gezet richting het debuut van het Mercedes-Benz EQ Formule E Team. Edoardo Mortara kwam in actie voor het team, omdat Gary Paffett verplichtingen had in de Intercontinental GT Challenge in Laguna Seca. Op de eerste dag werd tijdens de shakedown 50 kilometer afgelegd, wat in de regels is voorgeschreven. Daarna werd in totaal over drie dagen de 527 kilometer afgelegd. Het doel was om zoveel mogelijk data te verzamelen van de motor en de rest van de aandrijving.

Mercedes Benz EQ Formel E

“Wanneer een nieuwe raceauto voor de eerste keer gestart wordt en naar buiten de baan opgaat, is dat altijd een erg speciaal moment”, aldus Wolf. “Maar er is nog veel werk te doen voor ons racedebuut, wanneer aan het einde van dit jaar het volgende seizoen start.”

Mercedes Benz EQ Formel E

Ook Managing Director van Mercedes-Benz Formula E Limited, Ian James kijkt tevreden terug op de test. “De eerste dagen van testen in Varano zijn altijd een belangrijke stap in de ontwikkeling van ons team”, legt James uit. “We brachten onze experts van de diverse locaties in Affalterbach, Brackley, Brixworth en Stuttgart samen en uiteindelijk aan het einde van drie succesvolle dagen, vertrokken zij als leden van een team. Het was de geboorte van de Mercedes-Benz EQ Formula E Team. In de komende weken en maanden, gaan vele mijlpalen volgen op de weg naar onze eerste race.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS