Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Formule E wil niets weten van elektrische F1: “F1 kan pas in 2039 elektrisch worden”

Uitgegeven door Bart • 11 augustus 2018 14:59 • Print artikel

F1 motorsport directeur Ross Brawn zei onlangs dat de F1 binnen tien jaar wel eens volledig elektrisch zou kunnen worden. De elektrische klasse heeft nu gereageerd en de uitspraak van Brawn valt niet in goede aarde. Formule E-baas Alejandro Agag zegt dat de F1 contractueel helemaal niet kan switchen naar elektromotoren. De Formule E heeft namelijk een contract voor 25 jaar met de FIA afgesloten en heeft er net vier seizoenen opzitten.

Lewis Hamilton


“Op zijn vroegst kan het dus pas in 2039”, zegt Agag tegen Autosport. “Als we de overeenkomst met de FIA niet veranderen, zijn er geen mogelijkheden. En ik zie geen reden waarom we het niet nog langer zouden willen.” Toch is er wel een kleine mogelijkheid volgens Agag. “Ik sta altijd open om met mensen te praten, maar zonder dat gesprek kunnen ze nooit volledig elektrisch gaan.”

F1-fans klagen over een te laag geluid aan de huidige motoren en het elektrisch rijden maakt juist nog minder geluid, maar Brawn zei laatst dat niets de F1 in de weg staat om in de toekomst met elektromotoren te rijden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS